Prijava
 1.    

  Hans Kristijan Andersen

  Lik u društvu koji voli da priča bajke i loži se da sluša iste. U zavisnosti od toga da li je društvo pijačarsko, ili većih razmera, jačina izrečenih laži srazmerno raste sa porastom broja ljudi koji su spremni da se prime na ovu žvaku.

  Poređenje sa slavnim umetnikom može se smatrati prvoklasnim odjebom i pokazivanjem glavnom glumcu da ste prozreli njegove namere da vas slaže. Momentalno ga iz sveta bajke prebacujete u svet basne i od njega pravite jednog zavidnog konja. Čisto da bi sledeći put znao da ne započinje priče ovakve forme kad je u vašem društvu. Ako bude sledećeg puta.

  Rendom p(r)olitičar: Kad Mi pobedimo, dobićete trinaestu platu i četrnaestu penziju. Borićemo se protiv korupcije. Idemo u Eu! Sa Kosovom naravno! Možda do tada i sa Makedonijom. E onda ćemo da dovedemo toskanske proizvođače vina u Vardarsku regiju! I da zaposlimo 400.000 ljudi! Ja imam puno para ja ovo sve radim zbog naroda! Jel tako NARODE!

  Rendom narod: TAKO JEEEEE!

  ---------------------------------------

  Kizo: Au brate kako sam sinoć opštio sa onom malom Jelenom iz zgrade. I tako opštimo mi, opštimo i zvoni njoj telefon, zove je najbolja drugarica Sanja. Ova joj kaže da trenutno spava sa mnom i da se kasnije čuju, a Sanjica prihvati da nam se priključi u trojci. I stvori se ona za 15 minuta u mom stanu. Dalje ne moram ni da ti pričam šta je bilo!

  Džoni: Koja Jelena?

  Daki: (tiho Kizi) Ćuti budalo, to mu rođena sestra! (naglas) Izvini, Hans Kristijan Andersene nisam te prepoznao. Koga bre farbaš sa tim bajkama ?!

  Kizo: Ma Jelena iz Medicinske. A tek kako puši...

  Džoni: E pa Andersone, da te obavestim Jeca je moja rođena šveca. Ako se sećaš Pepeljuge sad ću ja da ti budem i maćeha i zle sestre. Gipsani radovi mogu da počnu!

  Daki: Nemoj Džoni majke ti, prošli put kad si se tako iznervirao bio si u Poži dve dine!

 2.    

  Hans Kristijan Andersen

  Idol svim našim političarima. Prvi koji se obogatio pričajući bajke.