Prijava
 1.    

  Harambaša

  U stara vremena, harambaša je bio vođa u hajduka. Birao se na demokratski način od strane ostalih, a obično bi bio neko ko se ističe snalažljivošću, mudrošću, hrabrošću, fizičkom snagom i spretnošću u baratanju oružjem, a pored toga morao je i da stekne poverenje drugih hajduka.
  U novija vremena, harambaša je titula koju uglavnom roditelji naniču nekom kolovođi baraba iz kraja, ne bi li svojoj deci skrenuli pažnju da se drže podalje od takvih "uticajnih" ličnosti.

  Keva drži lekciju sinu:
  -Opet si se uhvatio u kolo sa onim vucibatinama, ništa ne rade po ceo dan nego prave probleme, čula sam i da se drogiraju, da kradu... Onaj Dušan je juče opsovao onu jadnu baka-Stanu, jer mu je rekla da se ne deru toliko ispod prozora, a taj im je glavni harambaša!

 2.    

  Harambaša

  Kapiten Hajduka.

  Fejsa: Znate kako?! Nećete više zajebavati nas igrače! Stalno obećavate platu i isplatu zaostalih premija, a nikako da legnu pare. Vi ste džomba na evropskom putu Hajduka!
  Džomba: Poslaću te ja kod Đure šnajdera pa ćeš da vidiš šta znači ne primati platu!
  -------------------------------------------------------------------------------------------------------
  Fejsa: Ovo je sramota! Ja mislio vrhunski klub, dobro organizovan, a ono nema plate tri meseca!
  Djura: Poslaću ja tebe u Grčku, pa da vidiš šta znači kriza!
  -------------------------------------------------------------------------------------------------------
  Fejsa: Ja sam ovde došao da igram, a ne da blejim na tribinama, i to za ovu neredovnu crkavicu!
  Papastopulos: Izvini. A ko si ti?

  Ljubomir Fejsa: Hajduk-Partizan-Olimpijakos...

 3.    

  Harambaša

  Glavni klinac u društvu, onaj sa fix idejama, predvodnik bande. On ostalu decu tera na vragolije i nestašluke, ali njega sva ostala deca iza leđa okrive kada nešto zaseru. Loš je đak, uglavnom je najjači (iako ljudi vele da um caruje), i niko ne sme da mu prigovori. Svi se uvek mole da on ne izađe napolje kako bi se mogli na miru igrati bez trepnje da će im neko lupiti ćušku ako ne dodaju loptu ili prime gol. Stariji ga takođe ne vole jer im 'kvari decu'. Devojčice ga ne podnose i u konstantnom su konfliktu sa njim, jer ih 'vata za guze i naziva pogrdnim rečima. Uglavnom završi gde je i počeo - u nekom kanalu, samo ovaj put bez lopte ali sa lopatom.