Harpije

Granjka 2013-06-23 21:53:41 +0000

Израз којим се означава степен нечије параноје и велике посвећености теоријама завере везаним за ХААРП систем. Обично њиме обележавамо нолајфере и згубидане које прате сумњиве портале, новине којима је месту у пољском WC-у, и шире панику и небулозе међу, већ добро, испараноисане становнике Србије.

Уље на ватру долива чињеница да просечна ``харпија`` у Србији зна о ХААРП-у исто онолико колико и о научним радовима Милутина Миланковића или др Александра Костића (ако ни ти ниси чуо за Костића, онда си већ на пола пута да постанеш харпија).

Пример1:
(Вести на ТВ-у) У Инђији је падао град величине тениске лоптице...
Баба Стана: - Милораде, појачај мало. Какве пениске лоптице?!
Милорад: - ТЕНИСКЕ, баба, ТЕНИСКЕ!!! Као Ђовакове. Падале леденице са небеса, све полупале!
БС: ААААААААААА! То! То су урадиле оне харпије. Нема ко други.
М: (забезекнуто као маче на сланину) – Какве харпије, црна Стано?
БС: Знаш... Оне... Направиле су их америчке бештије, које успомоћ огромних антена контролишу наше мисли, понашање, изазивају земљотресе и управљају људским здрављем.
М: (окреће се и обраћа свом ``мазгову`` од двајесједну годину који безбрижно игра WoW): Симо, `бем ти матер ненормалну, јел сам ти сто пута рекао да не причаш са бабом када се напушиш траве?
- Е, ћале, не смарај, видиш да кидам овог Ворлока лвл 80?

Пример2:
- Брате, јеси ли читао ово... Нови мост који спаја Баново Брдо и Топчидер као и нови мост преко Аде је заправо Харп систем у Србији.
- И баш су код нас нашли да га набуџе на мост?
- Па, да. Ту људи никада неће да га траже.
- А шта је онда Авалски торањ?
- Само једна од антена. Изграђен је на темељу старог Харповог система из доба Тита, који га је ту поставио са циљем контролисања Југословена. Био је висок 666 стопа и на три стуба у облику...
- Него, јел ти имаш возачку?
- Имам.
- А јеси ли служио војску?
- Цивилно, јесам. Што питаш?
- Ма, онако... У оба случаја си морао да прођеш психотестове, а према ономе што причаш, ја бих ти црвеним словима ударио на чело: ЛУДАК! Која си ти харпија...

Пример3:
Пре двеста-триста лета, Бећир-ага ухватио Малог Радојицу, па по наговору своје бичарке мучи нашег јунака. Те му пали ватру на недрима, те му меће љуту гују у недарца, те му забија клинце под нокте, те му намећу коло турских дроља – не би ли посрнуо и открио се. Али, Мали Радојица срца јуначкога, гласа не пушта и не попушта. Па кад су га бачили у ладно море, он исплива и ноћу убија Бећарац-љагу и његову дрољу драгу.
2003. година. Мали Тадија. Ухватиле га ефендије из Европскога Царства, па му забијају евре под нокте. Скичи, вришти Мали Тадија, па се клања и извињава, како коме стигне – ни крив ни дужан. (па опет реприза 2007.)
2013. година. Просветитељ Верни Тома. Мозгао, мислио, све је лепо смислио, а онда...
---- ХААРП центар, Гекона, Аљаска, УСА. ----
- Генерале, имамо на екрану мисли председника Србије. Спрема нам паклени сценарио. Сковао је план да ангажује војску, наоружа је и упути у три правца: на Косово, Босну и Хрватску. Само чека да му врате надређеног из Хага, па да крену у јуриш. Наши аналитичари кажу да су му шансе 80% да успе.
- Хитно ставите ХАРП у погон! Сада ћемо му рећи шта да каже.... Ало, мистер Томос... Понављајте за мном: Фактор мира и стабилности... Фактор мира и стабилности.
---Скупштина Србије, Београд, Србија----
- странка се залаже за интеграције у Европску Унију. Ми смо фактор мира и стабилности. Кад смо код тога, будућност ове земље лежи у земљи. Ако се неко разуме у земљу, онда сам то ја. Ако ме питате да ли сам радио са земљом, рећи ћу вам – не, јесам. Ако ме питате да ли сам то желео, онда ћу вам рећи – да, нисам.

2
15 : 5
  1. Obrazuj se, rodjace.

  2. Дадох ти плус, више на израз и писање него на оправданост дефиниције. Има у томе доста истине.

Omiljeno za [1]

Najnovije definicije

Rekli o sajtu

U subotu, 27. novembra 2010. u Klubu studenata tehnike biće održana smotra sadržaja popularnog šaljivog sajta. Vukajlija je mesto gde se Internet zajednica okuplja kako bi na duhovit i originalan način definisala reči i izraze, sleng termine, našu svakodnevnicu i aktuelne događaje, po paroli - „Ovde možete da definišete sve ono što ste oduvek želeli, a nije imao ko da vas pita”.

Mondo · 25. Novembar 2010.