Prijava
   

Harpije

Izraz kojim se označava stepen nečije paranoje i velike posvećenosti teorijama zavere vezanim za HAARP sistem. Obično njime obeležavamo nolajfere i zgubidane koje prate sumnjive portale, novine kojima je mestu u poljskom WC-u, i šire paniku i nebuloze među, već dobro, isparanoisane stanovnike Srbije.

Ulje na vatru doliva činjenica da prosečna ``harpija`` u Srbiji zna o HAARP-u isto onoliko koliko i o naučnim radovima Milutina Milankovića ili dr Aleksandra Kostića (ako ni ti nisi čuo za Kostića, onda si već na pola puta da postaneš harpija).

Primer1:
(Vesti na TV-u) U Inđiji je padao grad veličine teniske loptice...
Baba Stana: - Milorade, pojačaj malo. Kakve peniske loptice?!
Milorad: - TENISKE, baba, TENISKE!!! Kao Đovakove. Padale ledenice sa nebesa, sve polupale!
BS: AAAAAAAAAAA! To! To su uradile one harpije. Nema ko drugi.
M: (zabezeknuto kao mače na slaninu) – Kakve harpije, crna Stano?
BS: Znaš... One... Napravile su ih američke beštije, koje uspomoć ogromnih antena kontrolišu naše misli, ponašanje, izazivaju zemljotrese i upravljaju ljudskim zdravljem.
M: (okreće se i obraća svom ``mazgovu`` od dvajesjednu godinu koji bezbrižno igra WoW): Simo, `bem ti mater nenormalnu, jel sam ti sto puta rekao da ne pričaš sa babom kada se napušiš trave?
- E, ćale, ne smaraj, vidiš da kidam ovog Vorloka lvl 80?

Primer2:
- Brate, jesi li čitao ovo... Novi most koji spaja Banovo Brdo i Topčider kao i novi most preko Ade je zapravo Harp sistem u Srbiji.
- I baš su kod nas našli da ga nabudže na most?
- Pa, da. Tu ljudi nikada neće da ga traže.
- A šta je onda Avalski toranj?
- Samo jedna od antena. Izgrađen je na temelju starog Harpovog sistema iz doba Tita, koji ga je tu postavio sa ciljem kontrolisanja Jugoslovena. Bio je visok 666 stopa i na tri stuba u obliku...
- Nego, jel ti imaš vozačku?
- Imam.
- A jesi li služio vojsku?
- Civilno, jesam. Što pitaš?
- Ma, onako... U oba slučaja si morao da prođeš psihotestove, a prema onome što pričaš, ja bih ti crvenim slovima udario na čelo: LUDAK! Koja si ti harpija...

Primer3:
Pre dvesta-trista leta, Bećir-aga uhvatio Malog Radojicu, pa po nagovoru svoje bičarke muči našeg junaka. Te mu pali vatru na nedrima, te mu meće ljutu guju u nedarca, te mu zabija klince pod nokte, te mu nameću kolo turskih drolja – ne bi li posrnuo i otkrio se. Ali, Mali Radojica srca junačkoga, glasa ne pušta i ne popušta. Pa kad su ga bačili u ladno more, on ispliva i noću ubija Bećarac-ljagu i njegovu drolju dragu.
2003. godina. Mali Tadija. Uhvatile ga efendije iz Evropskoga Carstva, pa mu zabijaju evre pod nokte. Skiči, vrišti Mali Tadija, pa se klanja i izvinjava, kako kome stigne – ni kriv ni dužan. (pa opet repriza 2007.)
2013. godina. Prosvetitelj Verni Toma. Mozgao, mislio, sve je lepo smislio, a onda...
---- HAARP centar, Gekona, Aljaska, USA. ----
- Generale, imamo na ekranu misli predsednika Srbije. Sprema nam pakleni scenario. Skovao je plan da angažuje vojsku, naoruža je i uputi u tri pravca: na Kosovo, Bosnu i Hrvatsku. Samo čeka da mu vrate nadređenog iz Haga, pa da krenu u juriš. Naši analitičari kažu da su mu šanse 80% da uspe.
- Hitno stavite HARP u pogon! Sada ćemo mu reći šta da kaže.... Alo, mister Tomos... Ponavljajte za mnom: Faktor mira i stabilnosti... Faktor mira i stabilnosti.
---Skupština Srbije, Beograd, Srbija----
- stranka se zalaže za integracije u Evropsku Uniju. Mi smo faktor mira i stabilnosti. Kad smo kod toga, budućnost ove zemlje leži u zemlji. Ako se neko razume u zemlju, onda sam to ja. Ako me pitate da li sam radio sa zemljom, reći ću vam – ne, jesam. Ako me pitate da li sam to želeo, onda ću vam reći – da, nisam.

Komentari

Obrazuj se, rodjace.

Дадох ти плус, више на израз и писање него на оправданост дефиниције. Има у томе доста истине.