Prijava
 1.    

  Hej Sloveni

  Himna komunisticke Jugoslavije koju su narodi i narodnosti pevali ponosno i uzdignuta cela dok "nije doslo vreme da svedu racune". Himna je karijeru zavrsila kao matrica za zvizduke na sportskim priredbama u SRJ/SCG/KMZ. Zanimljiva stvar u njoj je to sto se pominje "Ponor pakla" a zna se da tako nesto ne postoji, mi smo s tim raskrstili.

  -Otkud sad "Pakao" u himni, pa jel smo rekli da to ne postoji?
  trenutak tisine...
  -Imali smo Crveni pasos, svi su nas postovali...

 2.    

  Hej Sloveni

  Himna "pokojne" nam Juge, koja je generacijama posle devedesetih bila totalno nemelodična, jer niko od 30 do 50 000 hiljada ljudi na stadionima nije uspevao da pravilno izvižduće ton iste!!!

  Počinje himna
  " Hej Sloveni još te živi..."
  Stadion gromoglasno Uuuuuuu i zvižduci sa svih strana...
  Zapanjeni stranac iz Grčke, moj gost na utakmici: " Jel vi to zviždite svojoj himni?"
  Ja :" Ma neee, mi smo mnogo nemuzikalan narod pa niko da pogodi pravilan ton prilikom zvižduckanja iste, a i stadion je malo akustičan pa tako zvuči kao da joj zviždimo..."

 3.    

  Hej Sloveni

  Himna bivše nam države(bar meni, ja sam '73, pa je pamtim), u kojoj su svi njeni narodi izgleda, prisilno pripisani Slovenima.Žurka je nastala raspadom te države jer su:
  1. Slovenci otkrili da su nekako više Južni Austrijanci, koji su opet Južni Nemci, tojest Germani
  2. Hrvati su pre desetak godina,mozda i više, imali neko ozbiljno istraživanje kojim su utvrdili da su poreklom Iranci, tojest Persijanci.
  3. Bosanci se odavno zaklinju da su poreklom Turci.
  4. Crnogorci su naprasni postali Dukljani, tojest Latini-Romani.
  5. Makedonci, naša južna braća, se svim silama upiru da dokažu da su poreklom antički narod, tojest oni Makedonci, Aleksandra Velikog.

  Ostasmo samo mi, Srbi koji smo i dalje Sloveni, i sada me kopka, ko će se prvi setiti da nas i zbog te nekadašnje himne optuži za hegemoniju..