Prijava
   

hevi metal

Generalni naziv za muziku nastalu krajem sedamdesetih iz hard roka. Razlikuje se od panka između ostalog zato što ima više od dva tona. Tokom vremena razvila se na:

iskrene (troo) pravce: thrash, death, black, power - koje vole i slušaju prave ljudine, jebači i alkosi. Grupe koje sviraju ove pravce traju petnaest i više godina, ne ljute se što njihovi fanovi skidaju albume sa interneta, na koncertima sviraju pesme od pre Hrista i publika se ne buni (uglavnom jer je mrtva pijana). Primer: Slayer, Iron Maiden, Blind Guardian, Cannibal Corpse, Pero Deformero. neiskrene (fejk) pravce: nu-metal, rep-metal, metalkor - koje vole i slušaju pešovani bez muzičkog ukusa i životnog principa; neki od njih čak ni ne vole alkohol! Grupe koje sviraju ove pravce dođu, odsviraju i nestanu kako su došli, jer pokušavaju da budu iskreni i urbani u isto vreme, što je fizički nemoguće. Ljute se na fanove što skidaju njihove pesme s interneta jer tako ne mogu sebi da kupe peti auto. Ukratko, sve sami pederi, homoseksualci i buržujski sinovi. Primer: Limp Bizkit, Linkin Park.

* neutralne: gothic, doom, industrial, avangard - koje slušaju ljudi sa drugih planeta; prepoznaju se po tome što im se u tami vide samo oči. Grupe koje sviraju ove pravce plaše mlađu decu svojom opskurnošću. Treba ih izbegavati jer vas navuku dubokim sporim tonovima, i dok shvatite šta se desilo, već nosite krejon ispod očiju. Primer: Type O Negative, Moonspell.

Iskrene i neiskrene pravce je lako razlikovati čak i ako niste upućeni u tematiku. Ako vam se učini da je neka pesma pogodna za puštanje vašoj devojci, nastavnici muzičkog ili na komercijalnoj televiziji, u pitanju je fejk pesma koju treba što pre obrisati, particiju na kojoj je bila treba zero-fillovati i formatirati, i odlučno negirati svako iskustvo za dotičnom.
U suprotnom, treba nazdraviti u čast iskrene pesme, pa nazdraviti još jednom, pa kad više niste u stanju da razlikujete Slayera od Kreatora, staviti 100 dinara u džep i poći na omladinsku svirku gde ima mlade i frustrirane piletine željne vatanja preko pantalonama.

"Sleeeeeejaaaaaaaaaaaa!!!"
"Dž-dž-dž-dž"

Komentari

svaka ti dala! :) a pantera? a panteraaa??? :)

Dobra def. iako nisam slušalac metala,odlično stvarno.

nisi stavio progressive u troo pravce. tambdaun zbog toga :P

Brate a šta je sa legendom Roonie James Dio-m?+++++++++

Definicija je jebeno objasnila,znaci u prvi pet defki na celoj vukajliji@!!!!!!!!!!!

Jedina dobra strana ove defke su moji dragi Defformerosi. Ovo je suvise ograniceno gledanje na stvari. Pre svega, mnogo toga u metalu je smuti i prospi, ma o kojem pravcu da se radi, od nu metala do blek metala, od powera do industrijala, deatha i thrasha. Jednostavno, ja bih podelio sve te grupe na genericke bendove, koji kopiraju ili svoje uzore iz detinjstva i one koji su, jebiga, or'ginal, u nacinu na koji su u stanju da i koliko-toliko tehnicki dobri. Tako bi Slayer, Sabbathi, Maideni, Metallica, KoRn, Slipknot, Napalm Death, Tool, Meshuggah, Opeth, Mr.Bungle, Judasi, Pantera, Sepultura, Celtic Frost, At The Gates, Carcass, Dream Theater (neke od ovih ne volim, ali moram da im odam priznanje) spadali u ove prve. Sa druge strane su silne tevtonske verzije thrasha, nordijski arijevski blek bulshit metal, power metal od Helovina do finaca smaracha, genericki melodic death metal i genericki metalcore bendovi koji svi ljube dupe In Flamesima.

Hevi metla je nastao krajem sezdesetix a tres metal bendovi postoje vise od 30 a ne 15 godina...

Ispravka za godine kao sto rece slayer

Kako je Slayer iskren bend kad uopste ne stoje iza onoga sto zapevaju? Samo pale publiku i tripuju da su zajebani, stavio bih ih zajedno sa Linkin Parkom. Drugo, ovde su jako ostro podeljeni zanrovi na iskrene i neiskrene "hevi metal" pravce iako deo i nije hevi metal vec neki buckuris raznih uticaja drugih zanrova. A i muka mi je "metalaca" koji su tolko ograniceni da sa velikom slobodom pricaju da je to naj pravac na svetu i svi koji slusaju nesto drugo su glupi. Podsecaju me na hipstere...

Kako ne stoje iza onoga sto pevaju majke ti ?

Svaka ti dala za defku buraz, objasnjeno! Da se zna sta je pravi metal, a sta justin bieber i 1D sa distorzovanim gitarama. + i Like od mene