Prijava
 1.    

  Hladnoća

  Priloška odredba za način.

  'Ladno sam sun'o so u kafu.

 2.    

  Hladnoća

  Osnovna karakterna osobina za dug život.

  Zato što uvijek znaš šta, kad i kako. Jer ne plačeš, niti se smiješ. Nemaš bore, kao da ne stariš. Prva stvar koju neko primijeti u tvojim očima nije osmjeh ili srdžba, već zenica... Krajnji domet riječi ispaljenih ka tebi je tvoje uvo, gdje se filtriraju, iz njih izdvajaju korisne informacije i dopremaju do mozga. Tvoji pokreti nisu nagli, oštri, štetni po tebe. Promišljeni su, smireni, odmjereni. Tvoj hod je lak, siguran, a svaki korak jednak. Jer ti nigdje ne žuriš, ne kasniš, jer uvijek krećeš na vrijeme. Ne treba ti ničija ruka na ramenu, da te podsjeti da sve je kako treba, ili da će tek da bude. Postojiš sam za sebe i samo zbog sebe. Ne gajiš iluzije da je ljubav više od seksa, a moć više od finansija. Svjesan si da je sve slučajnost, a ne sudbina. Znaš da je vjera u Boga praznovjerje, i da je jedina postojana vjera - vjera u sebe. Pravičan si, objektivan, sve posmatraš iz više uglova, donoseći odluku iz glave, nikad iz stomaka. Pametan si, pronicljiv, distanciran, leden. Doživjećeš ti stotu..

 3.    

  Hladnoća

  Glavni razlog dobre zarade kafića u zimskom periodu. Takodje, glavni problem prilikom zakopčavanja dugmića na farmerkama ukoliko ste prinudjeni da se olakšate napolju.

  Zajebana stvar te smrznute ruke...

 4.    

  Hladnoća

  Jači razlog i efikasniji podsticaj za oplesti kolce, nego svadba brata rođenoga.

  Nema tog ko nije po najgrđoj onoj mraščini, u nedostatku ikakve alternativne opcije, počeo cupkati 'vamo-tamo, k'o ucirkana bakuta u seoskim svatovima.

 5.    

  Hladnoća

  Izvanredan izgovor za udvaranje.

  -Jel ti hladno? (šmekerski kez) Evo uzmi moju jaknu da se zagreješ...

 6.    

  Hladnoća

  Jedan od glavnih saradnika muškaraca.

  - Iju, šta je to? Pa gde ti je nestao?
  - Hladnoća... Znaš...
  - Pa leto je!
  - Ali, pada kiša!

 7.    

  Hladnoća

  Najbolji katalizator kod procesa vršenja velike nužde, pogotovo u slučaju da je daska keramička.

  - Pa kad si se pre vratio Milane, vidim odnese Tolstoja?
  - *ebo Tolstoja, živ sam se smrzo! Nisam stigo ni poglavlje da dovršim!