Prijava
 1.    

  Hoće ga šara

  Kockarsko-kladioničarski sleng za taličnu osobu.
  Izraz potiče od šara na kartama (karo, pik, herc, tref), koje se ovakvim osobama obavezno uvijek poklapaju.
  Jednostavno čovjek kojeg sve u životu ide. Uvijek mu dođe mu karta/broj na ruletu koji mu treba bez po muke, utakmica koju čeka, može da smuva najbolju ribu kad god hoće i kako god hoće. Iz svega izvuče najdeblji kraj.
  Poklopi mu se sve kako treba i kako on želi.
  Najvjerovatnije ćete već na prvi pogled prepoznati takve ljude, što zbog buržujskog oblačenja i ponašanja, što po broju ulizica koje se okupljaju oko njega. Dok ga ostali ljudi gledaju za mržnjom i u sebi pitajući se "Zašto nemam sreće kao ovaj kreten?"

  - Ajde večeras da igramo pokera, tebra. Nismo odavno.
  - Može, ali da ne zoveš onog Milutina. Hoće čovjeka šara i gotovo. Prošli put sam sve pare za ovjeru semestra sjebao zbog njega...
  ---
  - Ala kako sam se juče "proslavio" u kladionici. Sve i jedan tiket koji sam odigrao sam i pao. Gledaj ovo: je'n, dva, tri, četiri, pet tiketa sam omašio. I još gledam onog Dušana sa strane onako, sve živo pogađa, a ja ovamo derem jedan po jedan tiket.
  - A to onaj što ga hoće šara non-stop? Jebiga. Ima sreće čovjek i gotovo. Prošli put je uzeo bar jedno sto hiljada sve malo-malo pa stavi dve, tri, pet hiljada na neku utakmicu.