Prijava
   

horizont događaja

U teoriji relativnosti horizont događaja je naziv za granicu u kontinuumu: prostor-vreme, definisanu u odnosu na posmatrača, iza koje događaji ne mogu da utiču na njega.

U svakodnevici horizont događaja predstavlja trenutak kada neka osoba nekim svojim činom pređe sve granice vaše tolerancije, odnosno kad vas toliko razočara da više ne želite da čujete za nju. Posle besa, tuge i očaja (neretko i prolivenih suza) vremenom sve prelazi u potpunu nezainteresovanost za lik i delo dotične osobe. Za vas više ta osoba ne postoji, svaki njen ponovni pokušaj uspostavljanja kontakta sa vama deluje kao kad materija ili energija koja je prešla horizont događaja pokušava da se izvuče iz vrtloga crne rupe ili prostim jezikom rečeno: zabole vas mnogo.

- Matori, vratio ti se nesuđeni kum, onaj što je pobegao sa tvojom bivšom. Čujem da ga je ostavila zbog nekog parajlije iz BG-a, vratio se k'o popišan. Opet zove staro društvo, kuka svima kako je nekad lepo bilo, te kakvo smo društvo bili, te kako su nas dušmani zavadili, pitao je i za tebe.
- Buraz, ne znam i ne interesuje me. Ni on, ni ona! Odavno su oni za mene iza horizonta događaja.
- A?
- Ma zabole me za njih!

Komentari

Lepo napisano.

+1

поновни покушај поновног успостављања

nepotrebno drugo ponovno

После беса, туге и очаја временом све прелази у потпуну незаинтересованост

Najbolji odbrambeni mehanizam covjeka od svih
+

Koje jaje od čoveka. Ni u defki takve ne volem da vidim +

Koje jaje od čoveka. Ni u defki takve ne volem da vidim +

Ех, ко их па воли. Ал' такви су данас масовна појава.

Nema veze, koliko god da ih je, mi nismo :)