Prijava
 1.    

  Horizont događaja

  Ona jedna, kritična čaša alkohola posle koje nezadrživo padate u crnu rupu. Iskusniji u piću znaju da je prepoznaju, ali retko ko joj se odupre, jer je u ljudskoj prirodi želja da se sazna šta je sa druge strane.

  - Sinoć sam se napio k`o majka. Ček, ček, valjda je to bilo sinoć... Ma nebitno. Znam samo da sam se uneredio k`o tuđ. A lepo sam gledao onu čašicu i znam, ako je ne popijem, otići ću kući kao čovek, na dve noge, a ako je popijem, odo` pod astal.
  - I, šta ima pod astalom?
  - Jebi ga, nemam pojma, odatle ni sećanje ne može da pobegne.

 2.    

  Horizont događaja

  Uopšteni naziv za granicu u prostorvremenu, objašnjen u opštoj teoriji relativnosti koju niko osim Mileve Marić nije umeo da objasni, iza kojeg događaj ne može da utiče na posmatrača. Tipičan primer za one koji, kao ja, fiziku prepoznaju samo kad im zakon gravitacije nešto sruči na tintaru jeste crna rupa - pretpostavljeno nebesko telo iz kojeg ni svetlost ne može da se otme pa, shodno teoriji, nama izgleda crna. Izuzetak su samo one crne rupe u koje svetlost dolazi samo u porno filmovima i to onim najeksplicitnijim.

  - Kako sam juče napisao dobru defku, brate mili...
  - Nisam video, gde ti je?
  - Ma propast brate. Ja objavio uveče, došli Brus i Džoni i israli deset komada, propade moja k'o u crnu rupu...
  - Iza horizonta događaja, a?
  - More jebi se i ti i tvoja fizika, leti tamo na link dok još može bar u popularne!

 3.    

  horizont događaja

  U teoriji relativnosti horizont događaja je naziv za granicu u kontinuumu: prostor-vreme, definisanu u odnosu na posmatrača, iza koje događaji ne mogu da utiču na njega.

  U svakodnevici horizont događaja predstavlja trenutak kada neka osoba nekim svojim činom pređe sve granice vaše tolerancije, odnosno kad vas toliko razočara da više ne želite da čujete za nju. Posle besa, tuge i očaja (neretko i prolivenih suza) vremenom sve prelazi u potpunu nezainteresovanost za lik i delo dotične osobe. Za vas više ta osoba ne postoji, svaki njen ponovni pokušaj uspostavljanja kontakta sa vama deluje kao kad materija ili energija koja je prešla horizont događaja pokušava da se izvuče iz vrtloga crne rupe ili prostim jezikom rečeno: zabole vas mnogo.

  - Matori, vratio ti se nesuđeni kum, onaj što je pobegao sa tvojom bivšom. Čujem da ga je ostavila zbog nekog parajlije iz BG-a, vratio se k'o popišan. Opet zove staro društvo, kuka svima kako je nekad lepo bilo, te kakvo smo društvo bili, te kako su nas dušmani zavadili, pitao je i za tebe.
  - Buraz, ne znam i ne interesuje me. Ni on, ni ona! Odavno su oni za mene iza horizonta događaja.
  - A?
  - Ma zabole me za njih!