Prijava
   

Hrvatski, po svaku cenu

Nekom je, sa severozapada jako bitno da nam se jezici u potpunosti razlikuju. Ako se na Hrvatskom sudija kaze sudac, kako se kaze kurir?

Ahm,...verovatno glasonosa. Nemam ideju.

Komentari

ova ti je ista ko ona malopre, ali nema veze, izmamio si osmjeh publike :)

Ali zbog fore, ne zato što hejtuješ hrvatski jezik.

Ne mrzim nikoga. Napravio sam vic.Srbi ne izmisljaju nove reci da bise udaljili od drugih naroda.
Hrvat sam po poreklu inace.

e sad ces zato da dobijes - :P

em stara fora, em ne vidim ništa loše u oblikovanju sopstvenog jezika. jezik mora konstantno da evoluira i da se usavršava. ni srpski ni hrvatski ni bilo koji jezik ne treba ostavljati da zastari. nismo u mračnom srednjem veku da razmišljamo na taj način. palac dole.

dostavljač, teklič

Za sportsku ekipu se svuda kaže TIM (podrazumeva se rad svih delova tima u svrhu funkcionisanja istog), a oni upotrebljavaju zbirnu imenicu MOMČAD (kao telad, krmad, prasad...), tako da predlažem da im se reprezentacija ne naziva više "Vatreni", nego "Krdo" ili "Stado". :)

Zašto onda umesto reč "čov(j)ek" ne kažu "Organi"? :)

Surovom:
1) Fora jeste stara. Nisam je prezentovao kao moju, ja ovo shvatam kao zezalicu.
1) Slazem se da jezik treba da evoluira. Inace, u Hrvtaskoj je ODLUKOM izbaceno preko hiljadu reci i UVEDENO, maltrene preko noci, jos toliko novokomponovanih kovanica sa preporukom da se one na dalje koriste. Ovome su se smejali u tamosnjim krugovima. Dakle, promasio si temu.
3) Ne interesuje me da li dobijam palceve.
4) Dakle, prst navise.

hej ritme, nisam promašio, u pravu si za hrvatski, ali njima je to bilo potrebno kako bi se nacionalno odvojili od srpskog jezika zbog rata što je savršeno razumljivo.

i nemački jezik je pun kovanica, pa funkcioniše. nisam rekao da je savršeno sve to izvedeno, ali me malo smorilo to ismevanje i konstantno napadanje. nemam pojma.

Ma hteo sam samo da prodam vici pa sam napisao neki uvod. U pravu si, bzvz je napadanje. Hajde da smirimo loptu.

Definicija je odlična i apsolutno se ne slažem da jezik u tom smislu treba da evoluira... Treba dodavati nove reči u skladu sa napretkom nauke i tehnologije ali svakako ne izmišljati nove bez veze i praviti neke idiotske hibride tipa frendica. To je upropaštavanje jezika... Pogledajte latinski... Ima dve hiljade godina a ništa mu ne fali...

TO i meni ide na k...kurir

Razgovaraju dva hrvatska profesora lingvistike, te će jedan od njih naprasno:
- "Zaboga, i Srbi kažu Hrvat, morat ćemo pronaći novu riječ".