Prijava
 1.    

  Hvala kurcu krivom

  Starinjski izraz koji se koristi kada vam padne kamen sa srca.

  - I sine, jesi položio napokon ?
  - Jesam.
  - Hvala kurcu krivom !

 2.    

  Hvala kurcu krivom

  Reči kojima devojka, ili žena, pokazuje neizmernu zahvalnost svom najljućem neprijatelju dosad - impotenciji svog dragana.
  Jer, zna ona da je on onaj pravi, zna da je dobar i da ne bi nikad pod normalnim okolnostima, ali isto tako zna da se ne može protiv sudbine i dobro poznate prirode muškarca. Znala je ona i da će jednom doći taj dan nesvesne "pobune" protiv života 1 na 1, samo trenutno nije bila spremna za njega. Ali, priroda muškarca je istovremeno stala i na njenu stranu i od nečega što bi ona rado izbacila iz života uopšte, od jednog vrlo negativnog faktora njenog izabranika, onog glavnog razloga njene neispunjenosti u vezi/braku, stvorila je moćno oružje za zaštitu ženskog od, za nju neželjenih i nimalo povoljnih, akcija muškog člana ovog para.

  - Ohoho, pa kome se to muž sinoć provodio na ispraćaju, čujem da je redom sve snajke iz sela obljubio, ako me razumeš?
  - Nemoj da preteruješ sestro, samo se malo napio, znaš ga kakav je.
  - Ako ako, red je...samo nije morao toliko da popije, od onak'e bajate Zorke mislio da ga rade dve plavuše, i to bliznakinje, eeej, samo zato što je nosila žuto maramče!
  - Bolje ti malo pripazi na onog tvog Kazanovu, mene moj još uvek sluša, hvala kurcu krivom. Ionako ću mu jebati mater, samo dok se otrezni.