Prijava
 1.    

  Hvalospev

  Osnovna jedinica ljudskog onanisanja na rendom i, iz isključivo ličnih ubeđenja, srcu dragog subjekta. Verbalno-oralno sakupljanje potpisa za vozdizanje kipa sleš spomenika nekome ko ne samo da je još živ, jebote, već je pod velikim ogromnim pitanja to da li je uopšte zavredeo pomenutu čast...tojest ako se ona takvom i može nazvati. Konačno - naročito odvratna poltronska subkategorija monologa, kojom jedan ili više iritantnih primeraka biranim rečima pokušavaju da opišu svojim sagovornicima kakav je tačno ukus dotične kurčine koja im se zaglavila u grlu.

  Elem, idiomatika na ovim prostorima naprosto obiluje izrazima koji kombinuju pomenuti termin iz naslova, ali kako značenje istih ne skreće previše sa relacije moj jezik ✈ tvoj anus, nećemo ih pojedinačno navoditi u daljem trajanju ovog teksta. Još kad pomislim da u manastirima, fazon, pevaju hvalospeve na dnevnoj bazi...

  - Veruj mi, ženo; samo za Vučića vredi glasati, svi ostali su go kurac!
  - Pa, to si mi isto pričao za Tadića, i Koštunicu pre njega, pa opet nismo bolje živeli...A tek što si o Slobi crvkutao hvalospeve...k'o da ti je, bre, rođeni otac bio!
  - 'Ajde, ženo, ne jedi govna, prva si plakala kada je ono baljezg'o na Gazimestanu, 'tela si i dete da nazoveš po njemu, pizda ti materina bezobrazna!
  - Ma, nemoooj?! A ko je ono hteo da me trudnu ubaci u stojadina i vozi tamo u tu masu da vidim spasioca uživo, je li?! Ko je, bre, 93' krišom da je ne vidim odlazio od kuće na demonstracije i odnosio hranu, al' ne demonstrantima već...:trš!:...Iju, evo ga dete, da nisi pisn'o dalje, ščuo?! Zorane, sine, kako je bilo u školi...?

  ------------------------------------------------------------------------------------------------

  - I, drage kolege i koleginice, konačno smo stigli do nasvetlijeg i, rekao bih, najvažnijeg čina ove naše svetkovine - proglašenja STUDENTA GENERACIJE! :aplauz: Dvanaestočlana komisija, sastavljena od najistaknutijih magistara i profesora ove ustanove znanja, ovoga puta nije imala nikakvih sumnji i nedoumica da na osnovu samopregornog rada, sjajnih rezultata održavanih tokom celokupnog trajanja studija, zasluga i nagrada stečenih na prestižnim međunarodnim konkursima, nebrojenih nastavnih i vannastavnih aktivnosti i, konačno, onih ljudskih kvaliteta, titulom STUDENTA GENERACIJE MMVIII ovenča našeg dragog Šalajić Stevicu...

  - FAKULTETSKU DEVICU, OPAAAA!!!

 2.    

  Hvalospev

  Kad neka baba iz komšiluka počne da te hvali pred svima.

  - Pa vidi kako je poraso, lepota babina. Odličan u školi, sve sluša, ništa mu nije teško.