Prijava
   

Imena američkih vojnih operacija

Što ljubaznije, lepše i baršunastije zvuče, to ćeš više najebati. Akcije tipa "Bes Slobode" su rezervisane za racije u komšiluku. Operacija "Kiša Demokratskog Milosrđa" najavljuje tepih-bombardovanje i testiranje novih eksplozivnih gedžeta.

"Iračka sloboda" i "Milosrdni Anđeo" su doneli slobode i milosrđa na tone. Iz vazduha.

Komentari

Мадрфакерси! Пљус :))

нисам читао, предухитрио ме :)

ЗАЛИВ СВИЊА ФТЊ!!! +++

kako me nervira to lupetanje tipa "milosrdni anđeo". Operacija se zvala "noble anvil" sto znači plemeniti nakovanj a ne milosrdni anđeo. Jebeni rts istolovao do kraja ali svakako +.

Plus, mada ništa specijalno. Nekako izlizana tema već... Meni su gotivniji domaći panduri. Kao u ovoj definiciji, recimo.

meni omiljena, a gazdi odabrana. lijepo, vito, dvije u jednom danu :)

Ovo sto kaze Nesh Bridzhis je istina... Ne kapiram na koju foru taj mit jos uvek opstaje u nasem narodu, ali operacija se zvala plemeniti nakovanj, a ne andjeo. Nakovanj zbog toga sto je nastala kao odgovor na nasu operaciju na Kosovu koju su Ameri nazvali "potkovica" zbog nacina na koji su se nase snage rasporedile.

Mrzim Amere vise nego posetu tasti, ali to nije razlog da se frljam sa cinjenice.

kao odgovor na nasu operaciju na Kosovu koju su Ameri nazvali "potkovica"

http://www.youtube.com/watch?v=EjP_9LOyBuk

Сад кад смо разјаснили забуне око назива, да разјаснимо и остатак.

Operacija se zvala "noble anvil" sto znači plemeniti nakovanj a ne milosrdni anđeo

jbt, koji sam ja nemač pojma.

ali je ipak "plemeniti nakovanj" vrhunac idiotizma.

Zapravo, Ameri često menjaju nazive operacija. Sada se intervencija iz 1999. zove Allied Force (nigde ne možete naći naziv Noble Anvil, a tek Milosrdni Anđeo).

retroaktivno mijenjanje naziva? hm.

Nema veze, mi smo pobedili!

Davno plusirano Vitomire!

BRAVO!!! JEBI AMERE!!! + i* :D

Zapravo, Ameri često menjaju nazive operacija. Sada se intervencija iz 1999. zove Allied Force (nigde ne možete naći naziv Noble Anvil, a tek Milosrdni Anđeo).

Evo ovde:
http://en.wikipedia.org/wiki/1999_NATO_bombing_of_Yugoslavia

Alajd Fors je NATO naziv, Noubl Envij je americki naziv, Mrsiful Ejndzhl je idiotizam RTS-a navodno nastao iz greske prilikom prevoda koji se primio medju narodom.

Milosrdni Andjeo je ime koje je plasirao naš DB. Koji je inače nesposoban do jaja, osim kada treba neki PR da se odradi, pa im je zato ovo toliko uspelo.

Племенити наковањ, бокте. Јебига, нисам знао, али оно, иста је поента :)

Karajmo ameriku, što više misli da ide ka vrhu tako će još brže ljosnuti, nadajmo se uskoro, pa neka to poprati Bora Čorba svojom poezijom...