Prijava
   

Informatika

Predmet koji je po planu i programu namenjen mentalno zaostalim učenicima, za osnovnu školu. Uči se kako da uključiš računar, kako da pomeriš miš... Jedina stvar koja se zaista radi je računanje preko programa Ku-bejzik koji je još iz '72. Ako si udaljen od nastavnika onda igraš Super Marija ili Asji Tauer.

U srednjoj je mnogo teže. Prvo te teraju da učiš sve o Abakusu, Paskalini, Analitčkoj mašini pa onda sve o softveru i hardveru, da bi tek onda bio spreman da uključiš računar. Kada profesor predaje nešto o Vordu ili Peintu to je ono što sve znaš i objašnjava glup stvari kao kako se smanjuje slovo, kako se bira boja... Zato kada pita traži od tebe da napraviš nešto što nisi ni znao da obuhvataju ovi programi. Na internet se ide retko, samo kada profesor nije tu i zaboravi da isključi svima net.

Komentari

Basic iako je tako star služi da osnovce zainteresuje za programiranjem jer je jednostavan za shvatit... znam mnoge ljude (ukljucujjuce i sebe) koji sada pisu i 5-6 drugih jezika a poceli sa njim u osnovnoj :D

Ali dao sam +

+ jer si pomenuo sranja u srednjoj, imao sam 2 casa informatike i vec mi se smucila!!(a idem u drustevi smer gimanzije..)zaboravio si da pomenes da ako predaje nastavnica(ili neki stariji nastavnik) uglavnom znas vise od nje, i da isti 2 puta klikce na link..

АХаххаахх ја мени нису такви предавали, тако да...

Istina, u Pravno-poslovnoj te izmuče kao ništa. +