Prijava
 1.    

  Internat

  Tip škole u kojoj u suštini vladaju ista pravila kao u običnim, s tim da je sve podignuto na neki drugi, siroviji nivo. Najbolji primjer biće jaz između jednog maturanta i prvaka (“guštera”). Kao svjedok određenim situacijama, navešću par primjera koji dočaravaju taj jaz:

  1. Tjeranje prvaka da, s metalnom kantom iz wc-a u rukama, kroz prozor izbacuje mrak iz maturantske sobe.
  2. Tjeranje prvaka da u istoj sobi gura zid neko vrijeme, poslije čega istog pošalju u susjednu sobu da malo vrati zid pošto ga je previše “odgurao”. Naravno, tamo popije batine zato što remeti popodnevni mir maturantima.
  3. Situacija gdje jedan od maturanata nagovara prvaka da pita drugog maturanta kako mu otac svira klavir. Za sina “sviračevog” izabere se neki dobar glumac koji se na pitanje iznervira i počne da šamara malog, jer njegov otac navodno nema ruke. Treba li napominjati da je sve iscenirano? Ista fora ima s pitanjem “Kako ti otac igra fudbal”, a on navodno nema noge. (Jedan klinac je u strahu plačući zamalo iskočio kroz prozor na prvom spratu)

  Ima još masa stvari za koje su ova tri primjera “mala maca”. Uglavnom, najbitnije je preživjeti prvu godinu i miran si. Poslije kad dođes na mjesto maturanta ukoliko si malo psihički labilniji i sva ona mučenja ostave na tebi traga, samo nastaviš tradiciju.