Prijava
   

Internet

Mesto gde većina adolescenata iskaljuje svu frustraciju kačeći brda slika, psovki, loših viceva, privatnih poruka, video snimaka svojih ličnih trenutaka itd. Naizgled, to je dobar način da istroše svoj bes ili sujetu, a ne da se blamiraju u školi ili negde drugde. U stvarnosti, većina veb stranica pažljivo čuva svaki detalj iz njihovih života i to potom prodaje reklamnim agencijama. U ekstremnim slučajevima, neke (poprilično sujetne) tinejdžerke čak i okače svoje privatne slike tako da ih svako može videti, a posle se šokiraju kad vide posledice.

13godišnjakinja okači na neizbežni Fejsbuk 70 izuzetno privatnih i "interesantnih" fotografija sebe. Momentalno, dvadesetak ljudi to vide. Neko s Vukajlije stavi jednu od tih fotografija kao poster na Vuki.
Pet minuta kasnije, neki prijatelj-nolajfer zove tu tinejdžerku.
Prijatelj: "Slušaj, video sam nešto neverovatno! Šokiraćeš se ako to čuješ! U stvari, ne znam uopšte ni kako se ovo moglo desiti..."
Tinejdžerka: "Šta je bilo? Nisam ništa uradila javno, pa da sam ja kriva..."
Prijatelj: " Ma, nisi ti kriva! Stvarno, ovo je krivično delo, verovatno! Znaš kad si se fotografisala obučena u tigraste tange, providni brus i ogromne potpetice, kako ližeš karmin?"
Tinejdžerka: "Da, pa šta sa tim? Samo sam okačila tu sliku na fejs."
Prijatelj: "Ali, ta slika se pojavila na jednom veb sajtu! Video sam je!"
Tinejdžerka: "O moj... Kako se to moglo desiti!? Kako, pa to je samo na fejsu, ko je to mogao da vidi! Brzo, reći ću to mami, starijem bratu, razrednoj i onom siledžiji Peri što ga znam. Ne mogu da poverujem, to je povreda moje privatnosti, a nisam uradila ništa!"

Komentari

Поприлично ме је забавила ова дефиниција.