Prijava
   

Jambolija

I sama reč govori kakva je zanimljivost u pitanju. Jedno vreme je jambolija bila veoma popularna za prekrivanje kojekakvih površina, posebno onih na kojima se sedelo. Čak se i koristila kao navlaka za sedišta u automobilima ili čak kao navlaka za volan.
Idealno stanište za grinje. U proseku 258 000 grinja na jedan kvadratni centimetar. A pošto se jambolije retko peru, jer se, je l' te, ućebaju prilikom pranja, onda grinje tu mogu bez problema da obitavaju.Kolonije grinja u takvoj sredini lako uspevaju da nađu domaćina na kojeg će da se ukrcaju i koji će da ih prenese na drugu jamboliju. Priznajmo, malo im je gužva i tesno.
Jedno vreme, ne tako davno, devojke su nosile torbice od jambolije i prenosile i sejale grinje svuda gde prođu. Nisu ni bile svesne koliku su radost donosile hrabrim predstavnicima grinja, grinjskim misionarima, kada ih ostave, na primer, na kauču svojih drugarica. Osvajanje novih teritorija i kolonizacija se odvijala brzinom svetlosti. Mali grinjci će moći bolje da napreduju u takvoj sredini gde nema mnogo konkurencije. Zalažem se za to da se u modu vrate torbice od jambolije da bi mogli da obezbedimo pravilan i nesmetan razvoj grinja.

Komentari

Lepo, volim kad ovo slika prati definiciju! ++

Генијално!
Само за слику је боље ставити седишта у колима. То је ипак "врх" :)))))

Ако те не мрзи ти нађи и стави, молим те... :)

Ma meni sve ona slika sa jambolija presvlakom za volan,pred očima...:-)

ili one čizmice koje izgledaju kao da je jambolija nalepljena na njih - poznate u nekim krugovima kao Jeti čizme.

e, svaka vam cas' na nadjenim slikama ... ja sam posle 10 min odustao ... nisam nasao nista slicno

ermmm... sad ja moram da serem, izvinjavam se, ali centimetar se pise sa C a santimetar ne postoji kao merna jedinica (pa ni santimetar kvadratni)

Исправљено, пардон :(

...a seljački mercedes bez jambolije NIŠTA.

Kada god se spominju extremni sportovi u kampu, neko uvek nabaci preskakanje vatre u bermudama od jambolije, ali se to izbegava kao tema.
Naime jambolija je, osim staniste grinja, takodje i izuzetno zapaljiva. To smo saznali kad je planuo "Loung cafe", koji je bio fasadiran jambolijom.

jel imas ti neke veze sa pekarom marijana?
palo mi napamet...

пааа, рецимо да ми први комшија држи две пекаре у граду, ако се то рачуна :)))

pa osim ako ih nije nazvao po tebi, ne racuna se...

hehe sad videh da si maznula moju sliku sa flickr-a... ;) neka neka.