Prijava
   

Je l' lepa?

Prvo pitanje o devojci koje nam postavlja sagovornik kad mu saopštimo da se neko ženi.

A: Ženi nam se Pero.
X: Je l' lepa?
A: Da.

----------------------------------------------

A: Umalo zaboravih da ti kažem - Pero se ženi.
Y: Je l' lepa mala?
A: O, al' ste svi nedotrpani!
Je l' ikog zanima da li je ona dobar čovek, da li joj je osmeh iskren, a smeh zdrav... Da nije, slučajno, i duhovita? Zrače li joj oči toplinom kad ugleda dete?
Možda je i pametna, produhovljena, nežna, mila, puna razumevanja, totalno drukčija od drugih...

Da li će Pero biti srećan, ili će umirati od dosade dok se ona bude razdragano smejala gledajući Nedeljno popodne Lee Kiš?

Komentari

- e zaboravih da ti kažem, ženi se Pero.
- jel lepa?
- nije nešto naročito, al što se dobro jebe. pričao mi Aca a i ja sam proveravao par puta.

Ima i toga. U moje vreme takvih je bilo samo 10-tak u gradu, pa sam neupućena.

a ti si žensko?..a koliko imaš godinica?...:))

odlična defka :) +++

Imam puno godinica - 39, ali me inspirisao dvanaestogodišnji sin pubertetlija koji se zaljubio u predivnu i prepametnu djevojčicu, koja, eto, nije dovoljno lijepa (u očima njegovih drugova i mojih komšinica - ženturača).

Hvala, Bruce. Ja sam antismajlista, ali, evo: :)

mora generacija da se drži zajedno...

i ja imam puno godina...39...gde si bre generacijo?...

Nice to meet you. Evo, poludjela pod stare dane.

što tako bre Sumatra?...mojne tako, daklem i mi smo poludeli?...:))ovo ti dođe kao neki ventil od života...dođeš, izglupiraš se malo, napišeš nešto pametno, zezaš se...opušteno...:)

Moraću početi sa intenzivnom upotrebom smješkića. Ovdje je jako lijepo, to je sigurno. Jedino što još više dođe do izražaja kontrast sa stvarnim životom. Ionako se rijetko smijem van kruga porodice, a poslije Vukajlije - još rijeđe.:)

što bre?....zar ne treba ovo da ti digne raspoloženje i da to preneseš u stvarni život?

Operisani ljudi. Prepričavanje dosjetki Ivana Ivanovića, nerijetko i Kursadžija, praćeno nepomičnim, debilnim izrazom mog mučenog lica. Kaže moj mladi komšija: Jebem ti dobru foru, kad nemaš kome da je ispričaš. Cijeli dan dijete tragalo za "žrtvom" kojoj će ispričati.

ma bole te tuki..ne možeš ti to da promeniš, možeš samo da utičeš na svoje klince da se ne utope u sredinu....smej se...

i vidi da mene ubaciš u taj rad iz psiholingvistike... i ovaj a i onih 5 ostalih naloga što imam ovde...:))

Haha. Obavezno. Ali, koliko sam ovdje prionula na čitanje, teško da će od mene ispasti master. Žargoni kojima sam se do sada bavila su čista nula u odnosu na plodove ovog sajta.
A djeca su divna kad im daš. Malo zastrane pod uticajem sredine, ali se vraćaju na pravi put.

Kad im daš slobodu. :) lapsus mentis

i piši...video sam tamo u nekim komentarima sa Brusom kažeš da ćeš se zadovoljiti ulogom čitača...mojne, ja sam dugo čitao, pa počeo da pišem, pa briskao stalno...pa sad pišem i brišem...ponekad sa svih naloga...:) i ti piši, naćićeš svoj stil, svoju publiku, ljude koji će te čitati...piši....

Pa, cijeli svijet ste definisali. Padne mi na pamet nešto dobro - uđem u pretragu - oš k. Evo, sad čitam ovu tvoju pobegao sam na vreme i smijem se. Imam 4 klinca, posljedice su jasne; sretnem staru ljubav, kad će on, od muke, ali nježno i obazrivo: "A gdje je kosica?"

i ja imam 4 klinca iz 2 puta....ma nije sve definisano, ima svašta da se napiše...:) piši iz srca, onako kako osećaš, šta osećaš, pretvori neki interesantan događaj u definiciju...

mora ti kažem, bem li ga valjda sam sujetan, a i drago mi a i vezano je za ovu priču.... onaj slučajni susret, tamo si linkovala u komentarima, to je moje isto, moj nalog, moja definicija, moj slučajni susret....nije definicija, nije smešno, nije ništa, obično razmišljanje o nekom trenutku..al meni je drag..i drago mi je kad se nekom dopadne...

oću da kažem da ima sigurno stvari koje nisu definisane a svakodnevno se događaju, tebi, meni, nama svima...piši....

vidi ovo...ima sve, kao neki film, što kaže Korleone..jednostavno, prosto a opet interesantno...i genijalno...

http://vukajlija.com/budjenje

Čitala sam prije. Odlična. Mislim da je šteta što nismo iskreniji u komunikaciji. Ovdje mi se to, možda, najviše sviđa: neposrednost, prirodnost, iskrenost, životnost priča koje čitam. I sve to zahvaljujući Bezimenosti, jer je u RL teško biti to što jesi. Ono što je najbolje u nama ostaje skriveno od očiju drugih. Meni je Kišova "Enciklopedija mrtvih" otvorila oči. I nikad više ne posmatram niti jednog čovjeka na uobičajen način. Ovi isječci iz Vukajlije, te vaše lijepe priče su ono što doista vrijedi u životu čovjeka. Sve drugo su jebeni, uvijek isti, podaci koje će nam čitati nad kovčezima kad otputujemo.

odoh Sumatra, laku noć...šljakam sutra...lepo spavaj i piši, stalno, svakodnevno... ako ne valja uvek možeš da je obrišeš...:)

Uđoh na tvoj profil, i shvatih, po plusevima, da si jedan od pisaca koje sam "lajkovala". Ne znam zašto to nazivate lajkovanjem (rogobatnog li izraza), kad je sasvim normalno da, recimo, pročitaš jednu Heseovu knjigu, pa kreneš da čitaš dalje. A glupu knjigu zatvoriš nakon pet pročitanih rečenica (osim ako ne studiraš književnost, pa moraš na silu da čitaš), i više se tom piscu ne vraćaš, nikad.

ajd kad sam tu da objasnim..nije lajkovanje ako pročitaš i oceniš...regularno..lajkovanje je kad izkupaš pluseve bez čitanja....odniosno ako lupaš minuse bez čitanja onda je hejt..ako čitaš i daš minus nije hejt...

na koji od mojih 6 profila si ušla?...:)) ova?..nisu nešto definicije..najdraži mi je prvi, ovi su svi ostali falsifikati...:)

sad odoh stvarno, laku noć....

Još ne spavaš, Zavisniče? Pa, jaaako brzo čitam, i onda može nekom sporom čitaču izgledati da lupam. Moraću da otkrijem ostala četiri. :) A možda već jesam.

Evo, poludjela pod stare dane.

Ej devojko draga, a šta ja onda da kažem.

Hvala, F. M. (D) Htjedoh je obrisati, budući da mi se nije dopao stil kojim je pisana, ali volim spomenike svoje gluposti.

Draga Penzionerko, sad mi je laknulo. :) Riječ "djevojko" ima magijsko dejstvo.

Riječ "djevojko" ima magijsko dejstvo.

Nego šta.

Ипак је све то небитно ако је жена неки крокодил, може она да буде душевна до сутра. -

Имаш врхунске дефиниције, сад сам их прегледао. Пратим.

Алекс Андрос

Имаш врхунске дефиниције, сад сам их прегледао. Пратим.

Jes, ima. Al neće da piše mnogo, voli izgleda da čita samo, ne znam šta li je. :)

Ипак је све то небитно ако је жена неки крокодил, може она да буде душевна до сутра. -

Brate. Zamisli da žene biraju muškarce po takvim kriterijumima, pa devedeset devet odsto ih ne bi jebalo.

Sumatro, neće Pero biti srećan. Nimalo. Govorim iz iskustva.

Patrik, decxko, mada bih ja ovo i na naslovnu.

Brate. Zamisli da žene biraju muškarce po takvim kriterijumima, pa devedeset devet odsto ih ne bi jebalo.

Зар није добро што немамо исте критеријујме? :)

Ne znam decxko ti govoriš o licemerju, ne ja!!!

Ја говорим о критеријумима, децхко.

Različitim, dvostrukim standardima i kriterijumima. Toe licemerje decxko!!!

Не, него о мушким и женским разликама које се огледају (између осталог) и у различитим критеријумима, децхко. А искрено, ни жене не бирају крокодиле, ово горе је био покушај форе која није успела изгледа.

Decxko, što si dao minus ako je fora? Šta onda fali defki?

Hm... Kad god gledam neki fil ili crtani žemska mora biti ultra zgodna. Muškarac ne, ali ni on ne sme baš biti neki akrep. Prosek. Dakle, surova istina je da muškarcovi lovu zgodne ribe, a žemske one prosečnog izgleda. Di end.

Danas pored toliko poboljšivača, čminke i ne znam ni ja čega očito je greh biti ružan.

Ако већ морам да палим ганглије... Фора је била ово

Зар није добро што немамо исте критеријујме? :)

, или макар покушај форе.

Je l' ikog zanima da li je ona dobar čovek, da li joj je osmeh iskren, a smeh zdrav... Da nije, slučajno, i duhovita? Zrače li joj oči toplinom kad ugleda dete?
Možda je i pametna, produhovljena, nežna, mila, puna razumevanja, totalno drukčija od drugih...

Због тог дела, који ми делује као непотребно патетисање. Нико неће поставити такво питање о судбини некога до кога му није претерано стало.
Са друге стране, тешко да ћеш добити ако си ружан, као што је тешко и да ће жена, уз све квалитете које можда поседује, стићи до прилике да те квалитете и искаже ако је ружна, јер се та врста првог контакта успоставља на основу физичких карактеристика.
А ако ћемо већ о лицемерју, лицемерно је то што сви кукају о унутрашњим вредностима и сличним стварима код супротног пола, а траже рмпалију или секс бомбу ради мало плођења, нико не гледа каква је душа оне мале из ћошка која нам на први поглед не изгледа довољно допадљиво.

Са друге стране, тешко да ћеш добити ако си ружан, као што је тешко и да ће жена, уз све квалитете које можда поседује, стићи до прилике да те квалитете и искаже ако је ружна,

A neke žene bi bile sa tim ružnim decxko! Što pokazuje da su mnogo manje površna i licemerna bića od muškaraca. Dakle, da, verovatno si u pravu kada kažeš da one i mi imamo različite kriterijume.

Svejedno, poJenta je (jmeni) da ta lepota nije prvi ciljani kvalitet koji odredjuje vrednost bića.

Al' ste se raspisali, sunce li vam vaše. A ja, po običaju, čitam...
Alex, ti prvo minus, pa kompliment. Hvala. Sviđa mi se tvoj karakter, totalno (to sam zaključila iz tvojih komentara). Volim takve ljude.
Neće da piše, brate Rikelme, jer je ušla na Vuku umišljena i sujetna, napisala ponešto, a onda počela da čita i postidjela se svojih definicijica.
Ali čita, juče je i tebe posjetila.
But, hvala - vjerni sam obožavalac tvoje pameti. Paz' se drugi put.
Gdje sam stala... ne, ne treba da jebete krokodile, daleko od toga. Ali, svi postavljaju samo to jedno fuck-word pitanje. Neće valjda svi da je krešu.

Pa 'naš kako. To mu dođe onako nagonski. Svi imamo želju da produžimo svoj genetički materijal, ženi je svejedno ko je plodi, pedes' posto materijala (plus njene mitohondrije) joj je zagarantovano. Dok muškarcu nije. Makar je i opalio, ne zna da li će sa njim da zakači. Zato on ima želju što više njih da kusne, neka će valjda da zakači njegovu genetiku u stomak.
Izeš ti dobru dušu. :)

Не ради се само о томе, него је поента да за први контакт никада нећеш да се закачиш за ружнију, него за лепшу. А и за после, вероватно. Да ли је то површност, сујета, или шта друго, не знам, али је једноставно тако.

ženi je svejedno ko je plodi

Није истина. Да видиш када жене дођу у године када им проради нагон за рађањем, како постану избирљиве. Чак долазе до тога да би спавале са неким и да им тај неко направи дете само зато што су процениле да би њихови потомци били добри.

ženi je svejedno ko je plodi

U pravu si, nisam se dobrano izrazila. Mislila sam u smislu da bez obzira sa kim zakači, njoj je osigurano da će se pedeset posto njene genetike preneti dalje. Nisam mislila na biranje partnera. :)

http://www.youtube.com/watch?v=g_MfqFzixr4
Imala sam sreće da se udam za čovjeka s kojim pršti kamenje Bilo bi površno i bezobrazno suditi o onima koji nisu bili iste sreće (možda - pameti). Znam samo da ne bih mogla ni da se budim kraj glupana, a pogotovo da mu djecu rađam.

Ali čita, juče je i tebe posjetila.

Ma posetila je ona mene davno, neko ni sama ne zna za to. :)

U stilu "Malog princa"...Lepo.

Hvala, meni i djeca govore: "Al' si ti naivna žena." Šta ću kad mi je lijepo ovako. :)

Ovo moja baba stalno pita...