Prijava
   

Jedan sekund planete zemlje

Baš ovaj sekund. Ne taj, taj je bio. E jebiga nije ni taj..Čekaj - ovaj! Kao i svaki sledeći, ali to je već budućnost. Nas zanima ovaj sekund jer on je najstvarniji, najpostojaniji i on je jedini siguran. Čudan je ovaj jedan sekund, naizgled tako mali i beznačajan a opet tako sadržajan - osim ako upravo ovog sekunda čitaš baš ovaj tekst, tada tvoj sekund ne doprinosi naročito raznolikosti dogadjaja ovog velikog pljosnatog entiteta čiji smo i mi delom sadržaj i živalj.

Baš ovog sekunda, tamo negde rodilo se jedno dete, udahnulo i progledalo, i jedan novi život je počeo. Možda ti to ne predstavlja ništa značajno, ali isto tako, jednom, negde, počeo je i tvoj. Dok si to pročitao jedan se već završio, ostali smo bez jednog čoveka. Jedan upravo dobija sidu i on to ne zna, a ne možemo ga ni upozoriti. Nekoliko ljudi sklapa jedan ferari, nekoliko njih se pak bore za nečiji život. Jednom momku upravo sada sinula je značajna ideja koja će uticati i na moj i na tvoj život. Jedan vojnik uplašeno se moli da ga metak ne pogodi i usmrti. Jedna žena je upravo rezervisala kartu za avion koji će se srušiti. Jednog nesrećnika sa nožem u trbuhu dva razbojnika su baš ovog sekunda opljačkala i sada beže kroz mračnu ulicu. Jedna devojka je upravo pristala da se uda za jednog momka, i to je značajno jer će njihova deca imati decu koja će nečijoj deci biti dobri muževi i žene, prijatelji i drugovi. Ovog sekunda planira se jedan atentat, jednu ženu siluju, jedan čovek tuče ženu, jedan momak je prdnuo u društvu, jedno dete strahuje da će dobiti keca na pismenom. Ovog sekunda on i ona su se sreli.

Sve to za jedan sekund. A šta se tebi za ovih 120 sekundi dogodilo?

Komentari

Jebem li ga, znao sam da si ti. Mlogo mi se svidža. Ode u omiljene. :)

A šta se tebi za ovih 120 sekundi dogodilo?

Pročit'o ti definiciju i sjetio se nečeg što me je oneraspoložilo...Ipak, plus i omiljeno.

Прејако. Прејако.
Много је зајебан осећај размишљати о времену на тај начин, често дођем до закључка да ја своје превише губим. И никад не предузмем ништа да то преоменим. Дивим се људима који умеју да себе оптерете обавезама, тако бар знају да никада не губе време.
Још једном, одлична дефка!!! :)))

Hvala, mada meni ni to preopterećivanje obavezama ne deluje kao življenje.

Hvala, mada meni ni to preopterećivanje obavezama ne deluje kao življenje.

Da, u pravu si, ja mislim da je to svojevrsno bježanje od problema, od stvarnosti...

Нисам под "обавезе" мислио само на рад, рад, рад, већ на квалитетно испунити дан. Тај осећај ми је царски, кад уморан легнем увече да спавам и помислим на то шта сам корисно за себе, лепо за некога, данас урадио.

'ајде да одговорим на питање... стигла ми је порука од вољене особе - довољно!
иначе, толико пута сам размишљао о томе, и то баш на овакав начин...
а дефка је одлична, послата и у омиљене.

turio sam ruku u gace jer mi ledno!

:D + inace