Prijava
 1.    

  "Jednostrano ogledalo" veza

  Primer veze u kojoj se par ponaša po principu jednosmernog ogledala. On/ona vidi samo sebe u vezi, dakle stoji sa neprovidne strane ogledala, a na njene/njegove želje i potrebe ne obraća pažnju, dok ovaj drugi zanemaruje sve svoje potrebe i punu pažnju posvećuje svom partneru trudeći se da mu uvek učini po volji. Kada veza pukne, osoba koja vidi samo sebe nađe nekog drugog, jer ne može da izdrži ni dva dana bez da joj neko udovoljava i tetoše je, a osoba koja se cimala da sve bude kako treba lupa glavu i razmišlja gde je pogrešila i šta je mogla bolje da uradi.

  On:"Hoćeš da odemo negde na pizzu večeras, ili da idemo kod onog mog druga što nas je pozvao na žurku, ili hoćeš da svratiš do mene, pa da gledamo neki film.......?
  Ona:"Jaoo, pa ne znam, ne mogu sada da izlazim iz kuće, samo što sam oprala kooosu..."
  On:"Hoćeš da te pokupim onda kolima, pa da dođemo do mene, ili da ostanem ja tu?"
  Ona:"Pa ne znam, kako hoćeš...možemo i sutra da se vidimo, nešto mi se spavaa..."
  On:"Okej, zovem te onda sutra, ili bolje zovi ti mene kad ustaneš, da te ne probudim."

  raskid
  Ona:"Znaš, mislim da ovo više ne ide, nije do tebe, do mene je, ja sada ne mogu da se vežem... (Volim da mi neko udovoljava, ali me smori kada sam sa jednom osobom duže, tako da ću sada naći drugog potrčka koji po mogućnosti ima veće spolovilo.)"
  On:"Ali, šta nije bilo u redu, trudio sam se da budem okej, i da ti činim, i ne razumem kako to odjednom?!"
  Ona:"Pa kažem ti, nije do tebe, do mene je..."

  On ostaje da misli o tome šta nije bilo u redu, zove je, pokušava da je vrati dok tuguje, a onda se zajebava sve u šesn'es'.