Prijava
   

...jer ste VI to tražili!

Ko god da je smislio ovu spektakularnu frazu iz naslova mora da je bio vrhunski poznavalac ljudske prirode i ponašanja, genije psihologije koji je pronikao u tajne kako Čovekove svesti tako i njegove podsvesti.

I da – dabogda ga izjeo najgrđi rak koji je poznat savremenoj medicini. Ako već nije, tojest.

Elem i završivši taj uvek rado očekivani aspekt u mojim definicijama, vratio bih se, ako dozvolite, detaljnijoj analizi pomenutog izraza. Nema tu, ustvari, nešto previše detalja. Zapravo samo jedna prostoproširena govnurda od rečenice u kojoj se kriju svo zlo&nesreća koje nas praktično dnevno posećuju u našim domovima. U dnevnoj sobi - da budem sasvim precizan. I ako kojim slučajem niste rođeni kao retard ili posterdžija, do sada ste već sigurno i mogli da zaključite o čemu je reč. Da, ti prosečni autoru definicija što blejiš za tim lepljivim kompom – TELEVIZIJA je tačan odgovor! Jer, upravo je ona najveći bezobzirni eksploatator floskule iz naslova, tog zaraznog refrena komercijale, latentnog oružja za masovnu indoktrinaciju i, iznad svega, tog svojevrsnog pojačivača programskog ukusa koji će nas “naterati” da pogledamo i najočajniju emisiju, seriju, film, poverujemo i najdebilnijim marketinškim konstrukcijama ili, nedobog, ispratimo dvanaes’iljaditu reprizu nasumičnog od već poprilično transferogenog broja radioaktivnih domaćih kratkometražnih i dugometražnih ostvarenja koja je - između ostalih i već tradicionalno, napisao g-din skriboman - Siniša Pavić.

Mis’im...Je l’ ONI stvarno cene da ćemo MI da poverujemo da smo tražili da gledamo jebenog Šotru?! Ili “Porodično blago srećnih ljudi u boljem životu”?! Ili šou Ivana Ivanovića sa sve transferogenom pojavom benda Ane Štajdohar, kao i nje sâme?! Ili raspali “Bonux” u pakovanju od 12 i kusur tona?! Ili čips sa ukusom račića i sendvić sa pršutom i nori-algom u mrtvom MekDonaldsu?! Ili TOG čoveka na TOJ funkciji?! Da li ONI zaista misle da će tom kontra-psihologijom uspeti naše mozgove da pretvore u konformističku kašu koja misli da to nije, te na taj način kontrolisati naše želje, potrebe, snove?! Doduše, ona pršuta i alga bi do jaja išle zajedno...Saću se vratim...

Ne tako daleka budućnost bi otprilike mogla da izgleda ovako:

● Visok procenat nezaposlenosti – jer ste VI to tražili!
● Niske plate za one koji su zaposleni – jer ste VI to tražili!
● Bez standarda – jer ste VI to tražili!
● Bez Kosova – jer ste VI to tražili!
● U Kapitalizam – jer ste VI to tražili!
● Sa jakom inflacijom i slabom ekonomijom – jer ste VI to tražili!
● Sa nepismenim seljačinama ali visoko kvalifikovanim lopovima na vlasti – jer ste VI to tražili!
● Jebi nas, Svete – jer ste VI to tražil...

Ah, da, to je već sadašnjost...

Komentari

Defka majstorska, samo ispravi naslov. Progut'o si slovo "T" u "ste"
+

Fala, Džoni, pozdrav obojici.

vratio bih se, ako dozvolite, detaljnijoj analizi

Ti detaljnije, ma nemoguće :)))
+++

@Count

Ma, ćuti, još sam se žešće kontrolisao:)

Btw - kakav ti je to avatar, čoveče??

Štabrekakav, legendaran.
Nato, ščula profa??

Sramota me da kažem da sam tek sad izvalio...Nato, raočarala si me i kao čoveka i kao Vukajlijaša ("komunistu") !

Nato, samo kaži, ako treba da ishejtujem profa sa duplog, žrtvovaću ga
lololo