Prijava
 1.    

  Jovan Deretić

  Milan Tarot savremene srpske istorije, samozvani doktor istorijskih nauka(inače metalostrugar), reformator gramatike zaslužan za utiranje palatalizacije u srpskom jeziku(tvorac mrskog mi prideva "srBski") i među obrazovanom omladinom poznat kao Ovan Seretić. Sve bi ovo bilo nebitno da dotična spodoba ne održava "naučne" skupove širom Srbije (inače puni sale u kojima se ovo održava) na kojima neobrazovanoj raji potura priču o Srbima kao nebeskom narodu od kojeg su nastale nacije kao sto su Grci, Egipćani, Rimljani... Na sebe je skrenuo pažnju knjigom "Zabranjena istorija"(sjajan marketinški potez, samo reci Srbinu da je nešto zabranjeno i smatraj da je posao obavljen) u kojoj nas prosvećuje saznanjem da ova istorija koju mi učimo(doduše, treba istoriji prilaziti sa velikim rezervama) ustvari i nije prava istorija nego zavera stranih službi da se utre sveti srpski narod! Knjiga je puna nebuloza koje kao da je pisao naduvani Ekrem Jevrić i autentičnih mapa koje je verovatno Deretić sam crtao. Jedino što nam preostaje je da pretpostavimo da je:

  1. Deretić begunac iz ludnice Arkam koji se doselio u zemlju ludaka na brdovitom Balkanu. Moguće je da je doneo svoje radove sa rekreativne nastave i da je njih otkrio Saša Popović(inače čovek koji zna sta ostali ludaci traže) pa sada Deretića koristi kao marionetu i stiče jos prihoda za svoje carstvo zla!

  2. Deretić ljubitelj lika i dela Monti Pajtona, pa je hteo da se i on malo našali sa srpskom istorijom i prikaže nam njenu smešnu stranu, ali pošto su neki to shvatili preozbiljno čovek je resio da se malo ovajdi.

  3. Deretić je pokvareno đubre, šarlatan i iskompleksirani metalostrugar koji zarađuje na nepismenosti naroda, mada nije još utvrđeno da li veruje u sva sranja o kojima piše knjige!

  - Gospodine Deretiću, ovo je egipatski istoričar Muhamed Fati Osman, inače čovek za kog se tvrdi da mu nema premca kada je u pitanju egipatska istorija! Gospodin Fati Osman želi da sa vama prodiskutuje o autentičnosti vaših dela i tvrdnji da su egipatski faraoni ustvari Srbi poreklom iz Gornjeg Brijanja.

  - ŠTA? Ko je bre on da sa MNOM diskutuje o arhaičnosti mojih dela pička mu materina! Je l' znaš ti da biste vi kurac malo sagradili piramide da vam nije bilo nas Srba! 'Ajde bre sramota! Još bi oni čuvali one, kako se zove ono sto jurca po pustinji pička mu materina, kengur beše?! E to, još bi se oni sa njima jebavali!

  -?!?!!?

 2.    

  Jovan Deretic

  Profesor prema kome su Srbi stariji od ameba. Opsti internet hit za sve koji veruju da ce nam biti bolje ako verujemo da su Litvanci i Finci nastali od nas. Izgovor za sve "Srbende" koji su istoriju prolazili na lepe oci.

  -"Odakle ti to da su Papua-Novo Gvinejci najistocnije srpsko pleme??"
  -"Brate Deretic tako kaze"

 3.    

  Jovan Deretić

  1. Veliko ime istorije knjizevnosti, predavac na nasim i mnogim svetskim univerzitetima, preminuo 2002.
  2. Elektroinzenjer koji je, nakon sto je u SAD-u skontao kako da lako zaradi pare prodavajuci maglu dosao u Srbiju. Tvrdi da je clan ruske akadmije nauka, ali ovi nikada za njega ni culi nisu, tvrdi da je doktorirao istoriju, ali je, kao sto sam vec napisao inzenjer elektrotehnike. Njegova prodaja magle ide vrlo uspesno jer je nazivu ''Istorija Srba'' pridodao i pridev zabranjena, sto je naivnu i ocigledno priglupu gomilu ljudi odmah privuklo. Na veliku zalost, on nije jedini takav primer, ima ih jos gomila koji tvrde da su Srbi najstariji narod (postoje i gluposti o vincanskim tablicama, ali naravno, te tvrdnje ne iznose istoricari). Mozda napravi i neki sajentoloski pokret kao svojevremeno L. Ron Habard.

  A:Zasto citas te gluposti?!
  B:Kakve glupost, znas li ti da je Deretic najcuveniji srBski istoricar danasnjice, imas sve lepo napisano tu.
  A:Mhm, a sta je stotinama i hiljadama spisa iz tog perioda koji govore protiv toga?!
  B:To su lazi da bi se srBski narod iskorenio. Tako Deretic kaze i mi mu se ponizno klanjamo.

 4.    

  Jovan Deretić

  Čovek po kome su i Bušmani ustvari Srbi koji su se nastanili na prostoru pustinje Kalahari i tu su zbog takvh klimatskih uslova pocrneli! Kao dokaz za takvo njihovo poreklo jeste to što je Bušman poreklom srpska reč i označava nekog ko buši nešto...

  Jovan Deretić: A sada prelazimo na Maje i Inke, koji su se iz Srbije doselili još pre...

 5.    

  Jovan Deretić

  Čovek koji zarađuje za život radeći kao stand up komičar.

  ...i tako su Srbi sagradili piramide!

  (odobravanje i krajne iskren smeh publike)

 6.    

  Jovan Deretić

  Najomraženiji istoričar književnosti u Srbiji.

  -Matori, kakve su ti ovo knjige po stolu?
  -Ma ne pitaj me ništa, sve to moram da pročitam za ispit...
  -Sve ovo imate?
  -Pa onako, ja sam hteo da pročitam neke jer ih je pisao jedan lik...ma šta lik, genije! On mi je uzor, zbog njega sam upisao književnost.
  -Da vidim kako se zove... Jovan Deretić! Čitaš Deretića! Pa jesi li ti lud, Mlađane? Ti stvarno veruješ u te njegove laži?
  -Kakve laži?
  -Čekaj, tebi je sve to što on piše normlano..?
  -Pa da, on je veoma bitan za istoriju srpske knji...
  -Da mi je neko pričao da ćeš ti biti deretivista ne bih mu verovao! Kad je to počelo? Je l otkada su ti dolazili dverini svedoci na vrata da ti objasne kako Meštrovićev pobednik nosi keče?!
  -Ma o čemu ti to?
  -O srpskoj Atlantidi i Aleksandru Makedonskom, to jest Srpskom!
  -Ma bre... Ma bre nije ovo taj Jovan Deretić. Ovo ti je Jovan Deretić, istoričar književnosti, a ono ti je Jovan I. Deretić, pseudoistoričar i budala...
  -Ne znam ja, Deretić je Deretić...