Prijava
   

Kad keva igra igrice

Veoma iritirajuće kad te prekine u gledanju tvog omiljenog filma na kompu (akcioni, istorijski, pornići) i u tom trenutku ti zatraži da pokuša samo jednom da odigra neku igricu jer je videla kako ti to vešto i lako radiš.

Keva: Sine, ajde mi pokaži kako se igra ova sa kartama?
Ja: (u trenutku gasim šta sam gledao) Mama, prepala si me. Kako to ulaziš?
Keva: Ulazim kako hoću. Nego, interesuje me kako se igra ta sa kartama.
Ja: (bezvoljno ustajem i ustupam joj mesto) Sedi. Dvoklikneš na ikonicu igrice. Mišem. Levim klikom mama! Kažiprst ovde, sad klikni.
Keva: Polako, ne mogu sve da pohvatam. Kako sad?
Ja: Klikni dvaput brzo. Ma ne tako. Daj ja ću.
Keva: Nemoj, mogu sama. Nisam nesposobna, naučiću.
Ja: (popizditis pri sredini) Klikni na ikonicu. (lupam enter i konačno se igrica otvara) Sad klikneš na ovu kartu i tražiš drugu na koju ćeš da je staviš. (ala sam joj objasnio ima da shvati za 50 godina).
Keva: Ne zezaj me. Šta sad da radim?
Ja: Evo gledaj kako ja radim. (pomerim par karata na svoje mesto i dam njoj da pokuša)
Keva: Znači kliknem, držim i pomeram je na ovu kartu?
Ja: Ne, mama, ne na tu, ta je manja od ove, treba ti veća od te. Evo. (popizditis pri vrhuncu ali pomeram kartu na kartu druge boje)
Keva: Ne može tako sine. Uvek se slagalo karo na karo, srce na srce, pik na pik i tref na tref. Zar si toliko glup.
Ja: (Popizditis prelazi granicu) U ovoj igrici moraš da kombinuješ sve karte dok ne nađeš rešenje i složiš iste boje i uvek podeliš novi špil.
Keva: Aaaaaa! Sad mi je jasno. (počinje da kapira stvari i nastavlja da igra i opet neko njeno čuveno pitanje) Da li može da se vrati potez?
Ja: Ctrl i z. Mislim ctrl i y. (ko li je stavio slova tamo gde im nisu mesta) Ne jedno pa drugo, nego dva odjednom. Taako. (konačno sam joj sve objasnio i odlazim u klonju da se smirim)
Keva: (dolazi do kupatila i viče) Sine, sve karte se popunile i ne može ni jedna da se pomeri. Šta sad?
Ja: "$-@?]{:((((((

Komentari

Moja majka je najveštija sa kartama i linijama. Mogla bi da bude prvak sveta za to.

Sad je i moja vešta. Ovo je bilo pre par godina.

Haha, zavidim vam.
Ova moja ne zna ni da otvori pasijans.

Moja ovako mene smara, al' za FarmVille

izgleda da svi imamo iste probleme :)) Doduse, kod mene je veci jer i majka i otac hoce da igraju, pa dodje i do svadje ko je igrao duze, ko je bolji. Nekad pozelim da nemam komp

Moja keva igra Zumu i Chuzzle. :) +

Ko ovo iz primera nije proziveo, ne zna sta su muke... +

Pogledajte ovo
http://www.youtube.com/watch?v=H-yheqSY0aE&feature=related

(!)Budite strpljivi i odgledaje do kraja...

Iskreno. Odrasloj osobi je lakse da objasnis neke stvari dok malom detetu treba dosta vremena da ukapira. U tome je razlika. Naravno da treba roditelje razumeti kad ostare, ali tek onda kad vise nisu sposobni da razmisljaju, rasudjuju i hodaju. Roditelj koji ima 40-ak godina jos je u stanju da uci i da pamti veoma brzo, pa eto otud i moja nervoza kad je trebalo da je naucim kako da igra. U primeru nisu navedene psovke niti uvrede jer nisu ni bile. Sad, hvala Bogu, igra kao da je profesionalac. Video je na mestu (kao i definicija) i svidja mi se. To cu da urezem u glavu kada moja majka ostari i kad ne bude mogla vise da brine o sebi.