Prijava
 1.    

  Kaubojac

  Popularni naziv za retro vagon, duplo kraći, dvoosovinski (četri točka), bez hodnika, sa prolazom kroz sredinu, a u izvornoj varijanti sa sedištima tapacirunga bez.

  Prebrzom modernizacijom domaćih železničkih kompozicija i dalje su mestimično prisutni na domaćem šinskom saobraćaju. Izraz se vrlo često koristi i podrugljivo za modernije, standardne vagone, koji u svom stanju poluraspada, u kombinaciji sa brzim prugama pružaju još gori ugođaj.

  Kod ljubitelja vozova ovakav vagon je poznat i kao "Kostotres ekspres", ili "Batica", što je izvedeno iz tačnog naziva - Baat vagon.

  - Halo, srce, evo me poslom u Vrbasu, skoro u tvom komšiluku. Sad sam završio sa obavezama i razmišljam da ti skoknem tu gore, da te vidim.
  - Jao, divno, radujem se! Baš sam slobodna, a pritom inspirisana. Znaš, zbrisah s posla na izložbu erotske fotografije u KC. Kako je samo divno...
  - Oho, lepo, eto i mene. Kako je najbolje da dođem?
  - Skokni do železničke, ide kaubojac s drvenim klupama na svakih sat vremena, taman da mi stigneš već razmrdan, samo nemoj mnogo da se nažuljaš.

 2.    

  kaubojac

  Cuvar i odgajivac stoke u Americi. Izuzetni jahaci. Poznati po vestini rukovanja vatrenim, ali i hladnim oruzjem, sesirima, mamuzama i vecitim ratom sa indijancima. Veoma su popularni i medjusobni okrsaji- dvoboji.
  Danas su kaubojci, kakve ih inace jos znamo sa filmova tzv. westerna, izumrli, ostatak se vratio korenima- cuvanju stoke ili su se pak stopili sa urbanim sredinama.
  U zargonu, kaubojac je neartikulisana i agresivna osoba.

  (bum, tras)
  -dobar dan gospodine...
  -a? jel radi neko?
  -gospodine, upadate kao kaubojac... polako... Kada zavrsim sa strankom, primicu vas. Molim vas sacekajte u cekaonici.

 3.    

  kaubojac

  zanr filma za koji ste sigurni da vam otac nece zaspati

  dobar, los i zao