Prijava · Registracija
13 : 6
16 em plus     16 em minus
14 : 6
13 : 7

kauzalnost

Uzrocno-posljedicna relacija sa obicno apstraktnim zavrsetkom. Posljedica u 9/10 slucajeva mora biti intenzivnija od uzroka, sto se kosi sa prvim principiom termodinamike i uvodi pitanja u pretpostavku o eventualnom postojanju perpetuum mobile-a. Sa druge strane ne kosi se sa teorijom haosa. Kauzalnost je operacija sa fraktalnim ishodom, odnosno nepredvidivim ponasanjem.
Uprosceno, kada kazete nekom prolazniku dobar dan, a on vas posalje u pizdu materinu, vasa sljedeca reakcija je cisti proizvod kauzalnosti. Da li cete ga udariti poslati nazad u njegovu ili pak se nasmijati i proci, ili se ne nasmijati uopste? Toliko je opcija, a toliko jednostavan uzrok - dobar dan :)

Ova definicija moze biti izbrisana ili ne, ja to ne znam. To ce znati moderator koji bude citao + kriteriji o objavljivanju definicija.
Z druge strane moze biti dobro ocijenjena, to ce ocijeniti oni koji budu citali + njihov mood u trenutku dok budu citali + ocjena da li im se da citati ovoliko naglabanje + domen shvatanja teme + ocjena samog autora teksta + individualni stav ... etc+n.
...
Tolika sitnica, toliko puno parametara ...

Komentari

Thumb default
16 em cross

forumstate.net

"oni koji budu citali + njihov mood u trenutku dok budu citali + ocjena da li im se da citati ovoliko naglabanje + domen shvatanja teme + ocjena samog autora teksta + individualni stav"
- kauzalnost, od mene plus jer delimicno razumem sta pises a tvoj nacin pisanja zavisi od tvog opsteg obrazovanja a moj nacin razumevanja od moje mogucnosti tumacenja tvog obrazovanja koje smo shodno srodnosti prostora na kome smo pohadjali skolu i obradjivanoj materiji delimicno isto formirali neke od stavova opet karaketristicne za jedan mentalitet... uzrocna veza