Prijava
   

Klasifikacija drugova na fudbalu

Vrlo česta pojava bilo gde u svetu. Svako zaradi da nosi prezime nekog svetski poznatog igrača iz nekog razloga. Naravno, biti svetski poznat, ne znači da je uvek iz dobrog razloga.

Biti nazvan nekim od sledećih igrača ima sledeće značenje:

Filipo Inzagi - lik koji dodje na fudbal, sedne u špic, ponekad potrči i da koji gol, skoro nikada ne ide nazad i širi ruke kad mu uzmu loptu, umesto da se pomuči da je povrati. Uglavnom biran medju poslednjima.

Žuninjo Pernambukano / Roman Rikelme - lik koji šeta više nego trči jer je spor kao trut, ali zato kad je opizdi iz nekog prekida ili povratne, protivnici prave razlaz. Biran medju prvima.

Kristijano Ronaldo - svaki lokalni fenser koji zna malo više da dribla i da se kurči nekim bespotrebnim potezima, mada ipak zna da bude dosta koristan ako se potrudi. Biran medju prvima jer ljudi često cene više driblanje nego korisnost.

Marko Materaci - lik koji nije fudbaler i bude pozvan da igra u odbrani jer ništa drugo ne zna sem da ispuca loptu, krši se i sere drugima za sve živo. Biran uglavnom poslednji.

Djenaro Gatuzo - lik koji je pokretač ekipe, motor, trči kao blesav za loptom i uglavnom kvari igru protivnika, a malo ima loptu u posedu u napadu sopstvene ekipe. Biran negde u sredini.

Roj Kin - lik koji je autoritet na terenu ali vrlo često i lako se iznervira i onda lomi glave i protivnicima i svojima, ako zaseru. A nema tekme gde neko ne zasere. Biran na početku uglavnom.

Viktor Valdes - lik kojeg šutnu na gol samo zato jer je to jedino što ume, a ni to ne radi kako valja. Dobija neke žalosne golove, ne ume da izleti, boji se lopte i slično. Biran na početku, samo da popuni mesto golmana da se niko drugi ne bi drkao na golu.

Stiven Džerard - lik koji je vodja ekipe, igra na centru, ima izuzetan šut i dobro vlada loptom. Retko upada u svadje i prepirke, ima skila da presudi tekmu. Jedan od onih koji biraju.

Leo Mesi - uglavnom neki omanji lik koji zna dobro da dribla i koristan je, ne sere ni ništa nego stvarno igra super i zna šta radi. Biran medju prvima.

Tjeri Anri - lik sa stilom. Igra hladne glave, ima precizan šut, retko sere nekome, igra svoju igru i srećan je u tome. Biran medju prvima.

Rajan Gigs - lik kojega svi ostali poštuju, ako ga udare, izvinjuju mu se. Brz, timski igrač, vodja ekipe sa zadatkom da diže moral ostalima svojim primerom i pojavom. Primer za sve ostale. Jedan od onih koji biraju ostale.

Zinedin Zidan - lik koji ne voli nešto da dribla, ali kad te okrene, ideš kući od sramote kako te je zajebao. Gospodin čovek na terenu, šta zamisli, to i uradi. Miran i staložen, sem ako ga baš ne iznerviraš, onda ti se majke najebe. Jedan od onih što biraju.

Niklas Bendtner - Fudbalska uvreda. Lik koji veze nema da igra a misli da zna. I jedini je koji to misli. Ubačen da igra jer inače ne bi bilo 10 igrača na terenu. Biran poslednji.

Frančesko Toti - lik koji misli da je kralj terena, a ne da nije, nego zvoni. Izvodi finte, pravi se pametan, ultra brzo se iznervira i počne da pravi sranja. Ego mu pojede veštinu i zamene ga vrlo brzo.

Džon Teri / Rio Ferdinand / Vidić - lik koji igra nazad i jebe keve u tome. Pored njega može lopta proći, ali ne i igrač. Uglavnom fer i korektan, ali se nije sa njime zajebavati.

Van der Sar / Bufon / Čilavert / Čeh - lik koji ume da brani zaista i zapravo želi da stanen a gol, na opšto divljenje ostalih. Biran prvi.

Ronaldo (Luis Nazario de Lima) - lik koji je pravi napadač, ako ima fore da da gol, daće ga u 8 od 10 prilika. Ima ga i nazad, koristan i dobar. Milina u svakoj ekipi. Biran medju prvima.

Robinjo - lik koji ima super rad sa loptom, agilan i brz, ali nema neku završnicu i generalno bi pre crkao nego dodao nekome. Biran negde u sredini.

Havijer Ernandez Ćavi - lik koji se utopi u sredinu terena, deli paseve kao bombone, ćuti i pravi svoju čaroliju. biran medju prvima.

Pol Skols - kao i Ćavi, lik koji radi na sredini ono što niko drugi ne ume, samo što zna da bude kurva sa nekim startom na igrača umesto na loptu. Biran medju prvima.

Marko Pantelić - Lik kojeg niko ne bira.

Olof Melberg - lik koji je najgadniji na terenu. Može da igra šta hoće i kako hoće, ko je najgadniji, taj je Melberg.

Mario Baloteli - uglavnom klinac dosta maldi od svih koji misli da je pokupio sav skil sveta i ne plaši se da to pokaže, vrlo često na loš način. Uglavnom dobije po pički zobg toga od starijih. Biran negde u sredini.

Nistelroj / Raul / Solskjaer - lik kojem daš loptu u kaznenom, i on 99 posto daje gol. Mašina za golove, zna i do polovine da se vrati. Biran medju prvima.

Havijer Zaneti - Lik koji je dosta stariji od proseka, ali igra kao lud i svi ga cene i poštuju zbog toga. Muva se po sredini i odbrani. Biran medju prvima.

Roberto Karlos / Arne Rise - lik koji, kad grune, grunuo je. Golman beži u kukuruze. Ima vrlo dobar skil za fubal. Biran tu negde medju prvima.

Šta je Radoviću, opet te nisu birali?
Brate, što uvek ja sedim na klupi? Koju kurac više?!
Pa čoveče kad si Bendtner, usereš sve skoro što ti daju. Budi srećan što nisi kao Miloš, ti si za njega Ronaldo, njega zovu Pantelić jer veze nema da da gol!
Ajao, onda mi je sve jasno! momci, pauziram ja ako treba 3 tekme, nema problema!

Komentari

Ja sam jedan od onih koji stanu u odbranu i biju ko volina svakoga ko se približi...

Ja sam jedan od onih koji stanu u odbranu i biju ko volina svakoga ko se približi...

O pa mi smo kolege....i ja sam kasapin na fudbalu hehehe

Ja sam sitan, brz, tehnički solidno potkovan, muvam se oko sredine terena, nekad se malo zanesem s' driblinzima pa mi uzmu loptu i uglavnom me mrzi da se vraćam u odbranu...

Ова дефиниција је у ствари једно темељно онанисање на играче Манчестера и Барсе, нема реалну употребу у сленгу, што би се дало занемарити да је ово писаније колико-толико занимљиво или духовито. Минус.

Dao sam ti + već kod Inzagija :) A pošto već svi pišu kako igraju mislim da sam negde između Gatuza i Terija(Ferdinanda, Vidića).

Stivene, grešiš kao Škrtel. Ovo je prva verzija ovoga. Sada polako ispravljam nedostatke, tako da ćeš valjda i ti biti zadovoljan.

Gigs ili Zidan. Odlicna Defka +++

Чек, ти мислиш да бих ти дао плус да си ставио Тореса уместо Анрија, а Џерарда уместо Гатуза? Грешиш, синко, дефиниција је безвезе, па је безвезе.

Pa čoveče kad si Bendtner, usereš sve skoro što ti daju. Budi srećan što nisi kao Miloš, ti si za njega Ronaldo, njega zovu Pantelić!
Ajao, onda mi je sve jasno! momci, pauziram ja ako treba 3 tekme, nema problema!

Мислим...

Stivene, a ti onda odmori. Ako ti se ne svidja, u redu. Ti napiši onda bolje ako želiš.
Mada generalno znam zašto ti se ne svidja, ali opet, predrasude su predrasude.

Рећи ћу ти.

Кренем да читам, видим јако дугачку дефиницију и кажем себи "ајде да прочитам, и сам мрзим кад нико неће да ти прочита дефку зато што је дугачка". И онда потрошим толико времена на описивање карактеристика двадесетак фудбалера... :О
Кад је нека глупост кратка, бар не потрошим много времена на њу.

Јес' мајку му, предрасуде су предрасуде.

Brate, u naslovu piše šta je, kao i u prvoj rečenici u početku defke. Ako igraš fudbal, znaš sve ovo sigurno, te karakteristike. Da sam ja ti, čitao bih to ne da naučim nešto, već samo da se malo podsetim na neke igrače i njihove gluposti i fore. Realno, dovoljno je ime igrača da pročitaš i znaš kakav je taj neko. Samo je bitno da ima negde zapisano jer se uvek toliko o tome priča, pa da mu damo po papiru.

ne mraci coveku
+ i *

Dobra defka, mada si mozda stavio previse pozitivnih fudbalera. Kod mene kad se igra fudbal, jako malo ima likova tipa Gerrard, Giggs, Ronaldo (Brazilski), a mnogo vise Bendtnera, Pantelica... Najcesci je tip Cristiano, Balloteli i Vidic... Sve u svemu +

Defka je vrla a ja sam zajebo Pantelića. Inače igram beka...u košarci..

Добра је идеја, али реализација и није баш најбоља. Сувопарно је некако, и држало ме је једва да га прочитам до краја, што се ретко дешава. Могло је мало краће, са мање генерализације, рецимо, максимум 10 типова (фудбалера).

По овоме, ја сам неки Рој Кин, бемлига.

+ ali ima previse tipova kao sto ti kazu ostali a i cini mi se da je previse slicnih medju njima, imas po nekoliko igraca koji bukvalno odredjuju istu stvar.

e da, mene nema u ni jednom primjeru, ja bi bio neki Dirk Kajt, trcim, radim, ubijam se, al nit sam brz nit sam tehnicar, dam po koji go i to je to.

dobro si poceo i odmah sam ti dao plus ali onda kreces da se proseravas da bi ti sad najradije opicio minus, al jbg kasno... ja sam uvek bio nesto kao izmedju totija i del pijera...

Ух... Овако:

1. Стварно није требало да мењаш дефиницију због мене.
2. Не смета мени идеја, оно што си хтео да постигнеш, супер је то, али сматрам да си могао много боље то да одрадиш.

Чисто да то буде јасно, нећу више да ти досађујем.

Да не понављам ово одозго све, мислим да је могло много краће, а боље.Но, од мене си добио плус код Пипа Инзагија. Али оно да напишеш за Тотија, човека кога зову принц Рима? Па добро, мајку му...

Mogu ga zvati i bog Rima, kada je čovek to što jeste, jebi ga.

e kad počne neko da mrači ovakvu definiciju, onda stvarno jbt... defka ubija koliko je tačna, kao da gledam sebe i svoj razred na fizičkom...

Neka si definisao ovo. Vazda sa društvom sa fudbala upoređujem ovako. Za mene su govorili prije da sam ko Anri, a i meni se čini tako nešto.
Jedina zamjerka mi je na opis Pipa. Navijam za Liverpul, tako da bih imao osnova da ga mrzim, ali Pipa smatram jednim od najboljih špiceva ikad. Ako su Rudu, Raulu i Oleu šanse 99 posto u šesnaestercu, Pipu su onda 99.9.. Car.. Omiljenovao sam da je ne zaboravim..

Тијери Анри закон!

Ja sam nesto oko Kina ili Zidana...

+ i *. Bravo! Jedina zamerka je možda što si stavio previše fudbalera, sličnih medjusobno.

Mrzelo me da čitam sve, ali je zasluženi plus...

људи кењају...плус ко кућа...свака част...себе бих сврстао у ону групу Раул и Ван Нистерлоој...

Ovo je odlično. Mene prošle zime zvaše Romario. Nema ga na spisku, ali i ne igram tako :)

Ово јесте апсолутно могло да се напише боље и краће, али плус због идеје. Иначе, много њих се бира међу првима у овој дефци...

Ја сам био мешавина Гатуза и Пирла, им'о сам дуг пас, јебе кеве, а кид'о сам да противник не дође до гола, често и успео... Ал' нисам играо годинама...

Ја сам био мешавина Гатуза и Пирла,

Đeš mi to reć', dva moja omiljena igrača :)

Đeš mi to reć', dva moja omiljena igrača :)

Хахаха, ал' те нађох к'о прстом у дупе, а нисам ни размишљао о томе...! лолололо

Само што саматрам да сам кудикамо мање ружан од њих двојице...! :-Д

Meni su obojica prelijepi, al' ono.. Stvarno. :D

саматрам

Јеб'о сам му кеву глаголом!

Видрице, сунац му јебем, овај клемпав к'о да га је ћале до пунолества само за уши водао, а Гатузо... да нема браде, био би к'о неки Тевез мешан с Риберијем... :-Д

Kako te nije sramota to reć'?! :D
Ne gledaš srcem! :(
Prelijepi su.

Како коме... :-)
Лепим их чини то што су сјајни фудбалери, Пирло више, јер је господин човек...!

Иначе, овде фали Вини Џоунс...! :-Д

а Гатузо... да нема браде, био би к'о неки Тевез мешан с Риберијем... :-Д

Ахахахаха! +126823746246

Nemate pojma! Riberi nikad nije reklamir'o Kelvin Klajn :P

khm khm, da se pre'stavim: Lajos Vinetu. :)