Prijava
   

kliker

Bili su staklenci,porculanci,gvozdenci;stakleni sa onom šarom unutra.I dan danas ne znam šta je to unutra bilo,ali je bilo fascinantno.Klikeranje je bilo pravo viteško nadmetanje a ako si neuspešan,ostaneš bez klikera.Kad te gađaju postavljaš što manji kliker,a gađaš nekim koji dobro leži u ruci,obično malo rapav,zvani "srećko".
Igralo se "na rošu" (tj. rupu) ili "na kratke"."Na rošu" je cilj da ubaciš svoj kliker u rupu i pogodiš protivnikov,nije važno kojim redosledom.Imao si pravo da gađaš protivnikov kliker i time poništiš njegov pogodak ili ga odbaciš što dalje od roše."Na kratke" se igralo tako što se postepeno približavate jedan drugom (tj. klikerima),a onda kad ti se ukaže prilika gađaš njegov kliker i ako pogodiš tvoj je tj. "ofuljiš ga".
Bilo je pitanje stila i prestiža kako držiš i ispucavaš kliker:najviše se cenilo iz "ruke":kliker leži između kažiprsta i palca sa šakom skupljenom u pesnicu okrenutom naviše a ispucavalo se palcem,ili kada kliker leži na zemlji,a ti ga ispucavaš srednjim prstom kao čvrgu,što se manje cenilo.
U upotrebi su bili ovi izrazi koje si morao reći pre nego što protivnik odigra,kao što su: "ne primam kres!",odnosno ne važi ako gađani kliker bude samo malo okrznuta,i sl.

Komentari

Nema šta! Svaka čast bla_bla_madafaka!

bravo za definiciju!!! e. to ja zovem definicija

svaka cast matori!
imam te za tusa! secate se ... kad ga pogodis i samo jos treba da ubacis u rupu :)

Plus od mene, dao bih ti jos jedan, da mogu! Samo da se nadovezem:
Bili su jos: 'svemirci' - crni porcelanci sa belim tackicama, 'dzombe' - klikeri i po 2-3 veci od obicnih, (nekad bi neko doneo kuglager sa fapa, koji nema sanse da pomeris), pa 'nemci' - stakleni sa onom sarom unutra u bojama nemacke zastave, 'secerci' - pravljeni tako sto obican stakleni kliker trljas o beton do iznemoglosti, dok se toliko ne izguli da izgleda kao da je prekriven secerom, (hrapav, da ti ne klizi medju prstima).
Bile su i one fore "nema fulje pre roshe", "slepci", (ako se dva klikera dodiruju)...
'Na roshu" se pocinjalo tako sto bi svi stali iza rose i bacali svoje klikere sto blize liniji koju bi neko povukao stapicem u zemlji, a koja se kod mene zvala 'Sava'. Ko je najblizi Savi, igra prvi. Ako ti kliker stane tacno na Savu, podignes ruke u vis i zapevas "SA-VA TIHO TECE, ZAD-NJE NAM JE VECE..." :)
Treca igra se zvala 'troka', nacrta se trougao stapicem i svako stavi po jedan ili dva klikera na
njega. Isto se krece prvo na Savu, pa tek onda na troku. Pored toga sto mozete medjusobno da se fuljite, cilj je skinuti sto vise postavljenih klikera sa troke. Samo, ako kliker koji si gadjao ostane na troki, onda vracas sve koje si skinuo, a cesto po pravilima gubis i svoj kliker i ispadas iz igre. To se zove 'copa', ili 'ucopao si se'. Najveci bedak u klikerima.
I obelixe, svaka cast za 'tusiranje'! :)

Da ovo pročita neki klinac pomislio bi da smo bili ludi

+ ми смо рупу звали гилт хехе ја нисам играо нешто нарочито добро, а имао сам пар баш лепих кликера и често су ме због њих изазивали, али имао бих тад среће и побеђивао