Prijava
   

Kljucalo po dvorištu

Apsolutni pojam kvaliteta kada je pileće meso u pitanju. Neprejebivi momenat u uvek maštovitoj priči brkatog mesara/prodavačice na pijaci kojim vam isti/ista jasno stavlja do znanja da počivše pile za života NI SLUČAJNO nije zobalo jeftini i međ' narodom omraženi koncentrat već kvalitetnu domaću hranu i travu, te da će eventualna čorba napravljena od istog bez po muke izlečiti čak i siromaha u poslednjem stadijumu Side, uopšte da ne pominjem Kancer i ostale gluposti.

Elem, kako se na srpskim pijacama već eonima tradicionalno može naći isključivo ona "najkvalitetnija roba od sviju roba" ( u koju, između ostalog, ubrajamo: krompir iz jebene Ivanjice, kupus iz Futoga, papriku i paradajz iz Leskovca itd...), jasno vam je da celokupna ponuda piletine MORA dolaziti iz hiljada i hiljada dvorišta širom ove naše zdrave i zdravlja svesne države. Na kraju krajeva i ukoliko je to baš potrebno, krivicu vazda možemo svaliti na NATO bombardovanje. Cenim da se neće ljutiti, krv im jebem da im jebem agresorsku!

- Pošto pile?
- 250 dinara kilo, gospoja...
- Uh, mnooogo, bre...Svi ostali prodaju za 150-200, a ti udario cenu k'o da je rat, nedobog!
- E, pa, gospoja, tuđi pilići nisu kljucali po dvorištu k'o moji!
- Ma, nemoj?!
- Jes' vala...I kljucala, i zobala, i sve. Naprav'o sam im čak i onu - kako se zove - traku za trčanje u ambar, pa su mogli i da vežbaju...Ulož'o sam ja u nji' pošteno, red je da nešto i zaradim...
- Dobro, a pošto su ti jaja?
- Tries' dinara komad...
- Ju, ju, ju, sve gore od goreg! Da ih nisi možda zlatom hranio kad ih toliko ceniš?
- Vi se šalite, gospoja, al' kad bi vam rek'o da im je moja žena svako jutro cedila sveži sok od pomorandže da l' biste mi poverovali???

Komentari

Vi se šalite, gospoja, al' kad bi vam rek'o da im je moja žena svako jutro cedila sveži sok od pomorandže...da l' bi mi poverovali???

На сву кризу, па свежи сок од поморанџе... мсм..! Иначе кул дефка +

На сву кризу, па свежи сок од поморанџе

Nestalo od aloe, jebiga :)

сјебало те шизење,е'о +

Obično Boxer stavi nešto van šizenja usred isto, sad je drugi autor ali kvalitet se ne dovodi u pitanje. +

Ja ga poč'o, bogami, ja ću i da ga zaršim :)

Какав суптилан и неприметан упад у шизеније.... +

Hah profo, zato ti komentarišeš moju prastaru defku ;) Uklizaću ti na fudbalu, oću oću. Ali dobro je ovo majku mu +

A ja ću da te preskačem, matori lololo :)

Odlična je i tvoja, i to sam 'teo da definišem al' me ti prestiže. Do sutra.

Плус на дефку, АЛИ, то кљуцање би се требало односити на јаја, ЈЕР, кад они трче по дворишту месо буде много жилаво Тако да треба да га куваш са једним каменом, па кад камен омекша, месо оставити још један сат.

треба да га куваш са једним каменом, па кад камен омекша, месо оставити још један сат.

Veliko hvala na ovom receptu. Koristiću ga kada u Nemačkoj budem nešto kuvao. Meso im je, naime, toliko tvrdo da nikad ne znaš da l' je i dalje zaleđeno ili je otpustilo :)