Prijava
   

Ko direktor Nokije

Nismo uradili ništa pogrešno, ali smo izgubili - izjavio je u suzama 2016. tadašnji direktor Nokije kada je firma prodata Majkrosoftu.

Život je kučka, jebiga. Odigraš svaku kartu kako treba, a dobre karte imaš, upičkumaterinu dobre. Na kraju se ispostavi da je hrpa ljudi ili imala bolje karte ili s gorim kartama uradila više.

Ne znaš šta više boli.

Petak popodne i tvoja smena na mešalici je konačno gotova. Platio si infostan, kiriju, kamatarima taman toliko da ne bude krke kolenca i ostalo ti je za dva vinjaka. Krasno. Jedini lik kojemu je očigledno gore nego tebi je za šankom i smrdi na alkohol, znoj i očigledno fin duvan. Sedaš kraj njega u nadi da ćeš se ogrebati za cigar ili dva. Nisi ni uspio zovnuti kelnera a već čuješ:

- Osoblje, daj ovom žgepčetu kriglu piva i vinjak i daj meni kriglu vinjaka i vinjak.
- Odmah, Direktore.

(cangrrrr)

- Hvala na piću, gospodine.
- Ne gospodine, direktore. DI-RE-KTO-RE.
- Ok, ok. A što vas zovu direktor, ako smem znati?
- Jer sam očito glup ko kurac i to već dulje vreme.
- o.O
- Do pre nekoliko dana sam imao sve. Žena, poso, familija, sve pod konac. Para na bacanje. Više sam na Bahamima bio nego ti na skeli.
- Pa šta bi, Direktore?
- Bravo. Kelner, de malom kriglu piva i kriglu piva, a meni kriglu vinjaka i kriglu vinjaka.

(cangrrrr)

- Žena, kao i u svakoj tužnoj priči tipa ova. Nakon decenija pažnje, dijamanata, doručaka u krevetu, štajaznam više čega, dođem kući malo ranije i vidim da je Glovo dostavljač prislonio bemiks na moj drugi maserati, a moju ženu na zid naše spavaće sobe. Ni prekinuo ih nisam, samo sam došao ovde i počeo piti.
- Kada je to bilo, Direktore?
- Cenim pre osam dana, ali nisam siguran, nešto me pamćenje ne služi u zadnje vreme.
- Jesi li je bio, varao, sramotio?
- Ništa, ko kap vode na dlanu je držao, u nju ko u boga gledao.
- Da dostavljač nije bio Sudanske nacionalnosti, možda? To bi objasnilo štošta.
- Pošteno pitanje, mali. Vidi ovo.
(onomatopeja otkopčavanja šlica pa zatim mljaskav zvuk udaranja dvajeisdva centa dobrog domaćeg kurca o šank)
- Mašala, Direktore. Pa koji je onda jebeni razlog, nije mi ništa jasno.
- Nije ni meni, mali, zato i jesam ovde. Cenim da ću izdržati još dva-tri dana, a onda ću da se roknem negde u parkiću. Bilo bi lakše u veceu, ali znam čistačicu, fina žena, nema smisla da je traumiram. Aj uzdravlje i nemoj se ženiti.
- Uzdravlje, Direktore.

Komentari

+ za definiciju i * za krke kolenca

Ovo mi je bukvalno ulepsalo dan.

Ko zna zašto je to dobro.

Апропо карата, Тесла је био залуђен картањем у младости (што, узгред, не мора бити коцка, већ спорт исто као бриџ, шах и таблић). Наравно, шио их је, али је ипак изгубио гомилу пара. Наводно, наместили су му да седи испред огледала. Он је у то поверовао!

Zbog kocke, koliko se sećam, nije završio školu pošto je projebao sve pare.

Defka odlična, ojebalo najstrašnije.

Param Parchard
Zbog kocke, koliko se sećam, nije završio školu pošto je projebao sve pare.

Ma Tesla prokockao, nije imao, tražio od svojih, oni mu, ofc, poslali, onda se malo naučio kartati, odnio im bruku para, vratio sve svojima i to još s kamatom.

Nokia najbolji telefofonofon imao sam naradzasti prosto neonistljiv bacis ga i on se odbije ko ping pong loptica plus vodootporan batoooooo http://imgs.inkfrog.com/pix/ima/Nokia_5210_Orange_2010_01.JPG

To se ne računa, taj je pravljen da bude neuništiv. Dobio 35 10i 2006. polovan, 2004. je krenuo bio na svoj životni put i služio me do 2016. mislim, možda 17. Sav se raspao naravno, baterija pukla, užas za videti. Još uvek radi, nisam ga bacio naravno.

Ни ја моју нокију што сам наследила. Упија воду ко сунђер, повремено бунца, више пута се шлогирала, али је чувам више него њен претходни власник. Где си Владо да видиш како се пази телефон!

Nije kratko, ali je zato jebitačno.