Prijava
   

Ko te povredio?

Reakcija na nečije neočekivano ili neobično ponašanje, obično kad se posumnja da je dotičnom u životu krenulo nizbrdo a doline ni na vidiku.

Često se koristi i u posprdnom kontekstu.

- Pi' jebem ti Ludogorec pa da ti jebem Ludogorec! Pizda im materina nesp...
- Matori, ko te povredio, koji ti je kurac?
- Povrediće mene sutra zelenaši, onako, ni koverta iz MUP-a mi neće biti ravna! Ovi majmuni nisu mogli jebeni gol da daju Plovdivu, pu stoka jedna, trebalo je panjeve da postave u startnih 11! Đ u b r a d! Ako ti budem bio potreban ovih dana, dođi do okretnice šezdesetpetice na Bežaniji, ako ovi budu u gasu možda me i nađeš tamo među onim velelepnim mermernim spomenicima...
_______________________________________________________________

- Fali vam izvod iz državljanstva ovde, ne prihvatamo vam dokumentaciju. Vratite se kada je budete izvadili, taksa vam je 740 dinara, odite u najbližu opštinu pa onda ponovo dođite ovde na šalter 1. Uzmite uputstvo za plaćanje ako vam treba.
- A da vas ja priupitam nešto?
- Recite, gospodine.
- Da vas nije neko možda povredio?
- O čemu vi govorite? Hajde, izađite napolje i ne pravite red, ljudi ček...
- Pa zar sedamnaest puta godišnje moram da vam vadim izvode? Baš ću da dajem pare svakih mesec dana da dokazujem da živim ovde i da mi je srpsko državljanstvo a nisam granični prelaz ni enterijer aviona video više od deceniju osim na televiziji!
- Gospodine, izađ...
- Kakvi ste vi lopovi, ja ne mogu da verujem!