Prijava
   

Koja reka protiče ispod savskog mosta

Ovo retoričko pitanje se u Srba koristi u dva slučaja:

1. kada nekog hoćemo da navedemo na tačan odgovor na pitanje koje je toliko lako i očigledno

2. kada nekog hoćemo da podjebavamo jer ne zna neko mnogo prosto pitanje.

E sad zašto savski, a ne neki drugi most, to je pitanje za dublju analizu...

Urbana legenda na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu ide ovako:

Odgovara studentkinja pitanje o Dušanovom Zakoniku, i tuc-muc, ne ide joj dobro. Profesor da joj pomogne pita je: "Dobro koleginice, kažite mi ko je doneo Dušanov Zakonik?" Opet se misli.... ćuti, zbunila se. Profesor da joj pomogne: "Dobro koleginice, koja reka protiče ispod savskog mosta?" I koleginica, kao iz topa: "Aaaa, setila sam se, Sveti Sava!"

Komentari

хехехе alal ti vera Браво сјајна дефка. +

To nije bilo na Pravnom, već na Filološkom, kod profesorke Jasne Janićijević na ispitu iz kulturologije.
Studentkinja je izvukla pitanje da priča o hrišćanstvu i nije znala da bekne. Onda je profesorka pitala: ''Dobro, je l' znate makar s kojim čovekom je počelo hrišćanstvo?'', a studentkinja ćuti. Onda joj prof. kaže ''Pa, samo ime Vam govori!, a ova opet ćuti. Onda se iznervira i kaže: ''Pa, dobro, koja reka protiče ispod Savskog mosta?!'', a studentkinja će: ''Aaaaaaa! SVETI SAVA!''

ALi + u svakom slučaju.

Ovu pricu sam cuo, a nemam pojma da li je prava, zato i stavio da je urbana legenda :)

A setih se i jedne urbane legende sa medicinskog faksa, kad su ujutru na vežbama studentkinje trazile barova tela u pljuvačci, pod mikroskopom. I sve nadju osim jedne studentkinje, i pozove asistenta da joj pomogne. Asistent, šteluje mikroskop, gleda, gleda, i sav zabezeknut joj glasno kaze: KOLEGINICE, ovo je spermatozoid! :)