Prijava
   

Kolika ti je plata?

Pitanje koje se karakteriše kao nekulturno... u Srbiji... ako vam je plata prosečna ili nadprosečna. Ako je pak nešto manja, ili ne daj bože mizerna (kao što verovatno jeste), e onda to pitanje uopšte nije problem. Zapravo, dobićete odgovor tačan u dinar... I pola sata-sat kukanja i psovanja pride.

-E a kolika ti je plata... ako nije... tajna
-Joooj... e moj ti... Ma kakva tajna, nego bolje da ne znaš, pa ne mogu cigare sebi da kupim, jedva sastavljam kraj sa krajem, pa bre ni paštetu nemam da namažem, prazan frižider, vidi ovo, vidi (vadi priznanicu ili neki drugi dokaz mašući ti ispred nosa), pogledaj samo, 16 326 dinara, a vidi tek za septembar, pogledaj 14 470...
...
pola sata kasnije...
...
i tako ti kažem, jedva sastavljam kraj sa krajem... e moj ti.

Komentari

Krenem danas da definišem platu, jelte kao na reakciju zbivanja i zemlji, neprijatna pitanja od strane nezaposlenih a i neprijatnu poruku iz banke, i naiđem na ovo. +

Уф, ал' је извуче! х)
Нешто се људима осладило у последње време да ми копају по славној историји! лолололо
И јеси дефинисала на крају??

Види што је добра а славбо оцењена! Па где ово има бре... +++

Nisi ti bila tu u to vreme. :P Mada su meni i tad defke bile ocenjene prilično. ;)

То су ти рании радови... 2010 чо'ече... Нема пратње, нема ничега... Бар за мене није било. х)

ja sam te tad čitala, enemy, nego nema ovde mog komentara...baš čudno.

Хвала Тургењев. х)
Космо, знам ја добро и памтим ко ме је први дочекао и подржао, много те више готивим и поштујем него што би се овако на први поглед рекло. :)

pa jesmo komšije il nismo, majku mu...

Нема пратње, нема ничега... Бар за мене није било. х)

Sećam se da su me tad Javke, Borko i Dankan podržavali. Kad sam dogurala negde skoro do onih sto, smorih se, počeh da lajferišem, pa sam pauzirala šest meseci, i baš mi opao i rang i sve, narafski. Pa kad sam se vratila, onda sam upoznala Brusa i Kozmicu, koji su uvek, ali baš uvek bili tu da popričamo. ♥ Onda si naišao i ♥ ti ♥ i Izi i Mlata i onda ovi naši svi ostali. :) Zapravo se i ne sećam kako sam se sa vama zgotivila. Za Brusa i Kozmo se sećam jer sam bila u nekakvom škripcu pa mi bilo lakše kad se ispričamo, za vas ostale... Jednostavno se nismo znali, pa smo se znali. :)

Sećam se da su me tad Javke, Borko i Dankan podržavali. Kad sam dogurala negde skoro do onih sto, smorih se, počeh da lajferišem, pa sam pauzirala šest meseci, i baš mi opao i rang i sve, narafski. Pa kad sam se vratila, onda sam upoznala Brusa i Kozmicu, koji su uvek, ali baš uvek bili tu da popričamo. ♥ Onda si naišao i ♥ ti ♥ i Izi i Mlata i onda ovi naši svi ostali. :) Zapravo se i ne sećam kako sam se sa vama zgotivila. Za Brusa i Kozmo se sećam jer sam bila u nekakvom škripcu pa mi bilo lakše kad se ispričamo, za vas ostale... Jednostavno se nismo znali, pa smo se znali.

Ију, зиљљљ

jes, ja i bruce baš volimo da se nađemo ljudima...

Ију, зиљљљ

Na kvadrat! Ne pitaj, takva sam ceo dan. Mora da je i onaj etar delom kriv. Prvo sam se cepala pola dana, dok nije otparilo sve, onda sam postala toliko vesela da nemam reči. :)

Тродони су мајка. Мада, мени и сканкчина помаже. †

Sve sa ovim

i ovim znakom § je nog. :)

Oš ti nađem još neku finu defku?
Da, definisala sam, ali nešto u tom duhu. Prosrala se na kilometar, htela da je brišem. Klepili me juče po plati za 100jura pa sam sad u socio ekonomskoj fazi.

Oš ti nađem još neku finu defku?

Копај слободно! х)

Klepili me juče po plati za 100jura pa sam sad u socio ekonomskoj fazi.

Клепи ти њих по потрошном материјалу! ;) И по свему што можеш!

Aj ti smisli kako da digneš paletu keramike, majke ti! Ograde su kabaste, cement ne mogu da ponesem... ostaju lopate, grabulje, čekići... Ni toalet papir ne mogu!
E, a keramika jeste lepa, majku joj!

Aj ti smisli kako da digneš paletu keramike, majke ti! Ograde su kabaste, cement ne mogu da ponesem... ostaju lopate, grabulje, čekići... Ni toalet papir ne mogu!

Ниси довољно умешна! Знаш ти бре шта људи све краду!? У НС-у украли топлану бре! х))

trsis ti ove defke, majku mu :)

trsis ti ove defke, majku mu :)

Хахаха, па онако, у слободно време :Р
И ти се у'ватила за ову прастару... Скорији радови су бољи, подигли смо ниво услуге! х)

Ja se u'vatim za ono sto mi odgovara , njaaa :) :P