Prijava
   

Kompilovati-Prevodilac-Compile(ReCompile)

Racunarstvo:Program koji prevodi neki drugi program napisan na visokom nivou jezika na mašinski jezik, tako da može biti pogubljen.
Računarski program koji prevodi na visokom nivou jeziku u odgovarajuću mašinu uputstvom. Programa koji proističe iz sastavljanja je prevedena i proširena verzija originalnog programa.
Prevodilac je softver koji proverava računar od programa nastave na vreme i broj poziva da izvrši operacije koje zahtevaju da se nastave. Ovo je prilično spor proces. Kompajler je softver koji prevodi računarski program kao celina u mašinski kod koji je sačuvan za kasnije izvršavanje kad god želite. Mnogo posla je urađeno na tome da obe kompilacije...

(1) Softver koji konvertuje skup visokog nivoa iskaza u jeziku nižeg nivoa zastupljenosti. Na primer, pomoć kompajler pretvara tekstualnog dokumenta sa ugrađenim odgovarajuće komande u mreži sistem pomoći. Prevodilac pretvara rečnik termina i definicija u rečniku za pronalaženje sistem.
(2) Softver koji prevodi program napisan na jeziku visokog nivoa programiranja (C / C + + Programski jezik COBOL, itd) u mašinski jezik. Kompajler obično generiše asembleru a zatim prevodi asembleru na mašinski jezik. Korisnosti poznat kao "Linker" onda kombinuje sve potrebne mašinski jezik modula u izvršni program koji može pokrenuti na računaru. Videti optimizacija kompilatora.
Računar Softver da se prevodi (kompajlira) izvorni kod napisan u jeziku visokog nivoa (na primer, C + + -) U skup mašinski jezik instrukcije koje se mogu razumeti od strane digitalni računars Procesor. Kompajleri su veoma velike programe, sa greškom proveru i drugih sposobnosti. Neki kompajleri prevode jezik visokog nivoa u srednji asembleru, Koji se potom prevode (sastavljen) u mašinski kod koju skupština program ili asemblera. Drugi kompajleri generišu direktno mašinski jezik.
... Program treba da se izvrši sledeće. Određeni operativni sistem programa, međutim, mogu da deluju kao nezavisne jedinice da olakša proces programiranja. Ovi prevodioci su (ili u montaži ili kompajlerima), koji transformišu čitav program iz jednog jezika u drugi, prevodilaca, što sekvencijalno izvršavanje programa, prevođenje na svakom koraku, a debuggers, koji izvršava program za ...

Komentari

buraz,da ti ja nesto kazem...promasio si sajt jako :)

hahahahaha bravo majstore, buduci admine vukajlije!ne prestajem da se smejem hahahahhaha kako vrhunska fora!!!!hahahahaha

heh, ovo je u stilu ko razume shvatice :)
+ za C++- :D

nije poenta ko razume shvatice,svako ko je otvorio knjigu iz informatike u srednjoj zna o cemu se radi,ali ovo je recnik slenga.. ako neko zeli da zna sta je kompajler,asembler itd .. otvorice wikipediu.. kontam da su ovi plusevi iz fazona,ali ovo definitivno nije definicija slenga. pa neka sam ja onda hejter

+ za trud ali brate vrati se na tekst i poispravljaj sve što nisi stilski i gamatički dobro uradio ... mnogo,mnogo si hteo da kažeš u kratko vreme i u malo prostora, otuda valjda i toliko tekstualnih grešaka ...pozz. i ne ljuti se ...

A Vehbiji kažete da mu je predugačka definicija .... on je barem zanimljiv

Ja sam bio sarkastican

@bruce - akoga od predhodnih autora se odnosi tvoj komentar, zapravo ko je Vehbiji stavio primedbu da mu je definicija predugačka ... ja za sebe znam da nisam, ali kako je tvoja primedba pala odmaah ispod mog komentara pažnja se na neki način skreće na mene. Ne bih hteo da Vehbija stekne utisak da sam ja to njemu spotaknuo.

A mladi autor gordex očigledno ništa od ovaga još nije pročitao ili smatra da nema potrebe da bilo šta prokomentariše ili popravlja, a tekst mu je konfuzan, baš kao da je doslovno prepisivao neki loš prevod uputsva za korištenje programa koji opisuje u svojoj definiciji. Obično se ovako ponašaju dupli nalozi (mislim ne odgovaraju na ničiji komentar).

ма дефиниција јебе кеве и једе малу дјецу :)

Извињавам се кувајлији због случајног уплитања његове личности у мој коментар, своје коментаре ретко вежем уз неки туђи коментар без прозивања коментатора - само кад је у питању моја дефка, или трајнија зајебанција. Вехбију јако поштујем као аутора, те ме је погодило кад му је у једној од дефки дата опомена да је преопширан. Надаље, жао ми је што ово нисам отпратио раније, да на време објасним, али нисам имао времена да се конектујем.