Prijava
   

Kosovo je srce Srbije

Omiljena parola patriotski nastrojenih ljudi. Nažalost velika većina njih nikada nije ni bila na Kosovu, ne znaju koji se manastiri tamo nalaze i ko ih je izgradio, a i boli ih kurac za ljude koji tamo žive. Kao i političare..

Kosovo je Srbija..A Metohija nije Srbija!?

Komentari

Срце СрбијА?
Има две Србије? :P

Slazem se!
Mene nije mnogo briga za Kosovo,zato sto tamo nisam bio,nikoga nemam dole,niti sam odvajao od plate za njegovu izgradnju i sl.Mislim da Kosovo nije srce Srbije i da za taj prostor ne vredi ginuti.
Kada bi neko objasnio narodu da se VREDI boriti za taj prostor zato sto je tamo ulagano 60 godina,da je dole nasa imovima(osim onoga sto je prodato),da ima rudnika i rudnog bogatstva koga SE NE VREDI odreci.
Boriti se za "srce Srbije",crkve i manastire i sl. je glupost

Ja verujem da ti manastiri i crkve nisu glupost. A i ne smem da se poserem na sve one sto su poginuli braneci ovu zemlju u njenoj istoriji. Nismo ga izgubili, znalo se odavno da ce otici. Zao mi je raseljenih ljudi, ali njih ima samo u reklamama, slabo im drzava sta pomaze

Crkve i manastiri su deo istorije i nase tradicije,ali pozivati nekoga da gine za njih je zlocin.Zasto niko ljudima ne kaze zasto je bitno da ne izgubimo deo teritorije(koji smo vec izgubili)?
Lova je u pitanju!

Tu si u pravu. Zlo smo morali spreciti.

Zao mi je vrlo malog broja raseljenih ljudi i zao mi je onih sto su ostali jer nisu imali gde da odu verovatno.Ali vecina takozvanih raseljenih je prodala sve za odlicne pare,kupili stan, posao,kola i sve sto treba i zive mnogo bolje nego vecina nas!Utopili su se u drustvo i retko pominju Kosovo a kamoli njegovu odbranu i slicno...A zasto bih onda ja to radio?

Crkve i manastiri su najvrednija stvar na Kosovu: hiljadu manastira, od kojih su neki na listi svetske baštine, ne mogu se napraviti ponovo, još lepši i stariji: to je neprocenjivo.
A opet, sa tim i uopšte sa celim Kosovom ima tako užasno mnogo manipulacije da se normalnom čoveku mora da smuči. Ne zaboravite da je jedan kriminalac, ubica i samoproklamovani patriota bio najglasniji u tvrdnji da je Kosovo Sveta srpska zemlja (slučajno danas mu je godišnjica herojske pogibije u staklenom hotelu na Novom Beogradu).
A propos opaske da je Kosovo izgubljeno: zamisli kako li su samo razmišljali stanovnici ovih božanstvanih predela u septembru 1389, i kasnije... i kako su se zajebali. Ništa nije zauvek, ni slava ni kenjara.

Litijum, blage veze nemas.