Prijava
   

Kreneš tako

Kreneš tako da razmišljaš. Razmišlja ti se. Iz čista mira. Nemaš pametnija posla. Jutro, ti besposlen, majka opet gunđa kako si čarape razbacao po podu i ništa nisi uspremio. Odmahuješ rukom, dok po frižideru tražiš sendvič od juče. Našao si ga, izlaziš iz stana, odmotavaš celofan dok krećeš preko ulice. Dok prelaziš ulicu, auto te zamalo pregazi. Vozač u odijelu kreće da viče na tebe. Ti samo odmahneš i nastavljaš dalje.

Kreneš tako da razmišljaš o današnjoj nadnici. Dobra dana u zla gospodara. Ko će još crnčiti 10 sati danas? Tako ti i treba, kad nisi upisao faks. Ne, žurke su bile bitnije i upravo sada shvataš zašto je sve tako loše ispalo. Nema veze, dobro si se proveo, biće valjda nekad bolje. Pa da, nećeš valjda čitav život da crnčiš na mješalici, zar ne? Dok šetaš ulicom, ugledaš jedan par, srećan par kako šeta.

Kreneš tako da ramišljaš o njoj, i o svemu što nisi rekao. O svemu što si joj rekao. I o njenom šamaru one večeri kad si se pijan ispovraćao na njenu crvenu haljinicu. Put te navede kraj njenog stana, sjetiš se nekih lijepih trenutaka iz srednje. Kreneš da joj pokucaš na vrata i staneš. Eeej, pa ona je udata žena. Ima dvoje djece, muža inžinjera, a i sama je diplomirani ekonomista. Šta ona ima da priča sa glupim fizikalcem. Nastavljaš dalje. Vidiš par beskućnika.

Kreneš tako da misliš o nekim bezveze stvarima i shvatiš da živiš dobro. Moglo je biti i gore. Mogao si da završiš na ulici, ali nisi. Ma... Iz ove perspektive, ulica i nije loša. Ma ko zna. Ko zna kako je sve trebalo da se desi. Ko zna... Staješ.

Kreneš tako i nestane ti zemlja pod nogama dok te u naručje dočeka ledena voda.

RTS 1:
- Dobro veče, ovo je drugi dnevnik Radio Televizije Srbije, moje ime je Petra Cvijić. Trenutno imamo situaciju na Pančevačkom mostu, gde se nalazi naš reporter Mile Novaković. Mile, da li se čujemo?
- Da, Petra, evo, upravo stojimo nedaleko od mesta zbivanja. Naime, jedan mladić je danas došao na most, prema očevicima, stajao tu još od pre podne. Jedan od njih je pozvao policiju, oni su došli, međutim, mladić i dalje stoji nepomičan. Trenutno mu prilazi jedan od policajaca iz pregovaračkog tima i... O Bože... Upravo je skočio u Dunav. Spasioci su već krenuli po njega, ali... Vraćamo se sa najnovijim informacijama uskoro. Sa Pančevačkog mosta, Mile Novaković.
- Hvala Mile. Nadajmo se da je mladić dobro. U ostalim vestima, gledaćete...

Komentari

Bogme, vrlo pristojno.

idi bre u kurac lukče

ne volim kad me puknu emocije i kad krenem da razmišljam...

Eee, mora se i koja malo mračnija napisati ponekad...

ma znam bre, nego gde baš danas da je pročitam, jebote... bojim se dodem sad negde... izbegavaću mostove ovih dana lolo
ali, ODLIČNO napisano

Samo nemoj puno da razmišljaš dok ih prelaziš i sve ok hehehe

Fala gugi, fala priške.

muža inžinjera

pred kojim je karijera? :))
lepo napisano

i mesto u drustvu visokom...
nisam odusevljen. mozda samo primerom, al ne znam da l si ti imao nameru da postignes taj efekat koji si postigao... pretpostavimo da jesi :)
dao bih plus i na definiciju, al ono

hteo sam da kazem da sam dao plus na samu definiciju, i bez primera...
al ono :)

pred kojim je karijera? :))

Ma jok, inžinjer već poodavno, recimo :D

al ne znam da l si ti imao nameru da postignes taj efekat koji si postigao

Kakav efekat? :)

Jel to opet planiraš neko suicidarstvo iliti suicidaritet? :)

Ništa što počinje na "sui" xD

Ma kakvi jaco, nije ovo neki materijal za odabrane :)

Dobra, volim ove sjebane, fino me drmnu. +

Davno +irano, sad ide i *
bravo Lukče mađijo...

Dobar si čkode, ali ova defka ti je previše mehka. Sve je to skuckano krasno s namerom udaranja na emocije ali previše patetisanja s predumišljajem. Ne znam šta sam dao, ocenjeno ranije ( a ne sećam se uopšte da sam čitao ranije ).

au... odabrana? kuuul :)

Ау брате ал ме разнежи...+*

Dobra je +, iz principa je nisam patrikovo, samo zato sto nekad citam omiljene definicije a ova me moze baciti u razmisljanje, da ne kazem bedaru...

Mada si me malo ubedačio.

očekivao sam kraj fazon- jbt čika policajac, do jaja mi je ovde, gledam vodu i grad, bež mojne mi kvariš trip, kad ono, bedža.
a i ovo mi je isuviše isuviše slabo i plitko i za samu pomisao na samoubistvo jbt, a tek da bi se to sprovelo u delo. otprilike si opisao neko razmišljanje prosečnog nezaposlenog punoletnog muškarca u srbiji, bez završenog faksa. a i ovi s faksom, pa i oni nemaju posla, uglavnom, ili šljakaju nešto za neku firmicu, neprijavljeni, čisto da se preživi (ja,hehe)
ae plus.

Mada si me malo ubedačio.

Izvini smorkić, takav mi bio dan. Ubedačen.

Manijače, jebem li ga, ni sam ne znam šta mi bi da je napišem

Svi povremeno krenemo tako..+

Neki krenu, neki se i vrate.

sto bi rekla pok magi: kad krenem ka... da idem na... ja pitam za....

Primer mogao kraći time bi efekat bio efektniji, hehe. Inače, sasvim solidan rad.+

Cojek se ubijo :(((
Kakoe glup sace dide u pakao tako mu i treba! -

Pesimistično, patetično, tužno -

Pesimistično, patetično, tužno -

Baš kao što je zamišljeno da bude.

Ma odlično je. Šta ste spopali ovu defku?!

Neka majo, opušteno :)

evo suza mi krenula, minus

minus

bole me kurac.

Daj bre dodjem ovde se opustim, a ovaj me spusti na muljavo dno. BEzi bre ove srceparajuce zalosne epove o neuspelom gilgamesu. Koja ti je poenta price? Nemas ribu, radis na mesalici i treba da se bacis s mosta? Super, prepolovio bi se broj ljudi na planeti

Baš takav efekat sam i htio da postignem. Da te roknem o muljavo dno.
A ovaj lik odozgo, stvarno je rokno s mosta, pa ti vidi...

I da, priča nema ama baš nikakvu poentu. Osim ako ne vidiš istu. Onda je ima. Pa ti vidi...