Prijava
   

Krivo je more

Pesma koja je, uz kompozicije Dragojevića, Šobića i ostalih stihoklepaca i boema, neizostavni repertoar svake svirke na plaži. Služi kao mamac naivnim pičićima i šalje nedvosmislenu poruku da treba iskoristiti trenutak (carpe diem i te fore), te da su momci koji sviraju najbolja prilika za to. Misija obično biva ispunjena, jer prisustvo mora, kao izvora života, alkohola i gitare kreira nezaboravan boemski momenat, koji prija svakoj mazohističkoj ženskoj duši.

- Krivo je moooore! Nisam ja. Ja sam samo vagabundo, mene ljubit, to je ludo. Ne pokušavaj mijenjat me, noge mi nećeš vezati ničim, nema tih para za moje cijene, vjetar se vezat ne može, ni kada mora presuše. Ali, daaajeeeem ti verseee i noteeee, sve moje šaaareeene perle na daaar!

Komentari

Prvo Drina, sad i more, pa DOKLE VIŠE!?

I zar ovo izvorno ne piva Mišo Kovač a ne Džiberoni?

Na koju pesmu misliš? "Krivo je more" pevaju Divlje Jagode, koliko sam ja upućena.

ja pjevam 'krivo je more'

krivo je more je jedna od najlepših balada Divljih Jagoda, Mišo Mate kovač je lik koji je mnooogo mrzeo Srbe u toku rata, a sad voli pare koje ovde zaradi...

Oće l' mi neko objasniti kakve veze ima "Krivo je more" sa Mišom Kovačom? Osim što se i njegove neke se pevaju na plaži.

Kovač ima brkove, a dobro se zna da cure vole kad brkovi žare :)

joooj što smo ja i moja sele aurora jedno vreme imale priču za brkove...pravda za brke!

Znači, na plažu ljudi dolaze sa gitarom i brkovima, glumeći Mišu Kovača, i pevaju "Krivo je more". Aha, sad mi je jasno, hvala. :)

Šta je muškarac bez brkova? :)

Vatrogasac. Kao, ne žari i ne pali, a i u požaru mu izgoreli, hohoho..
Dooobraaa +.. Taman sam počeo da tandrčim gitaru malo, te mi ovaj miks može dobro doć..

Da, da, obavezno nauči sve ovo, plus sugerišuće pesme od Bagaje, Merlina i Zaz-a. To ti je pun pogodak. :D