Prijava
 1.    

  Krmokolj

  Uvođenje u svijet odraslih. U mom selu, muškarac si tek kad nešto prikolješ, a s obzirom na kultni status krmadi u našem narodu izbor je jednostavan. U Americi npr. ponosni otac svom sinu plati kurvu kad vrši inicijaciju u svijet odraslih. Jebi ga, kod nas su teška vremena, pa ako platiš da jebeš, nećeš da jedeš, a ti vidi jel' ti milije da ga umačeš koliko god, ili da cijelu zimu tvoji bližnji ršću čvarke i tove se slaninom.

  Došao sam iz grada oko pola 6 ujutro, pomalo i pod saugom, tiho, i da nisam srušio fiksni telefon, gotovo nečujno sam se ušunjao u svoju sobu. Svukao lagano odjeću i taman kad sam se , onako, u gaćama spremio da uskočim u krevet, iza leđa sam čuo riječi: „Dobro je da si ustao na vrijeme, voda vri idemo klati, 'ajde!“

  Okrenuo sam se, i vidio sjenku kako drži sablju dimiskiju, a grč na mom licu govorio je: „Nemoj mene matere ti!“. Malo sam razabrao u polumraku i prepozao ćaću koji je opet prepoznao da sam ja pijan k'o letva: „A jebem ti sunce alkoholičarsko, pa jesi makar danas mogao trijezan doći, polazi ako ne želiš da tebe vješam na čengele. MRŠ!“

  Krmak je bio neobično jak. Čak je i moj otac, prirodno jak čovjek, morao nekoliko puta da ga ošine dok napokon nije ukrstio očima i pao. Dao mi je nož u ruke i znak očima, te uhvatio krmka za zadnje noge. Znao sam šta mi valja činiti, samo objektivna situacija mi nije išla na ruku. Svinja me bacala na sve strane kad sam počeo da je koljem, ko da sam na rodeu...

  -„A JEBEM TI NED'LJU NE KOLJEŠ POLARNOG MEĐEDA, DAJ NOŽ I 'VATAJ ZA ZADNJE NOGE!“

  Nažalost ni ova kombinacija nije urodila plodom pa je stari zab'o kolac i za njega sapeo zadnje noge krmka i tek tada ga likvidirao.

  Svalili smo ga u korito i počeli da ga šurimo. Ćutke. Razočarani mojom brukom. Vidjevši mene kako se prenemažem dok šurim svinju stari je rezignirano konstatovao: „E moj sine, krmak je i sad življi od tebe. Ma , tačno mi dođe da sad i tebe ošurim sa njim.“ Podigli smo ga na čengele, što je malo odobrovoljilo ćaću kad je vidio veličinu krmka pa je zadovoljno, spenkujući ga po butkicama, izjavio: “ Vide ga sine, k'o Nađa Komaneči!“.

  Zapao me je nezahvalan zadatak da izvadim drob. Sunce ti jebem pa u njemu je bilo više govana nego u kompletnom nevladinom sektoru. Kilometar crijeva. Dok sam slušao didovo pripovjedanje kako su oni kao klinci naduvavali mijur pa se loptali, malo sam nožem prokin'o drob. Na skali od 1 do 10, smrdilo je kao Bebi Dol. Sanirao sam to nekako i saprao izmet.

  Poslije toga nije bilo više delikatnih poslova, čvarci, ladetina... Dodouše malo je bilo rizično sa čvarcima jer sam bio pijan pa je mati oblijetala oko mene bojeci se da se ne skram u kazan.

  Eto sad sam propustio priliku ali već iduće sedmice mi je popravni, kod rođaka koljemo. Valjda ću učiniti ćaću ponosnim.

 2.    

  Krmokolj

  Svinjski "Saw".

  v. Svinjokolj

  Sinopsis: U prohladno i maglovito novembarsko jutro, grupa elegantno popunjenih svinja se suočava sa propašću koju im je namjenio srpski domaćin sa svojim arsenalom:

  Sjekira velika (za drva) 1 kom.
  Sjekira mala višenamjenska (tomahavk) 1 kom.
  Satara mesarska 1 kom.
  Satara mala kuhinjska 1 kom.
  Nož za ubadanje 1 kom.
  Nož za rezanje 5 kom.
  Testera za kosti 1 kom.
  Macola 1 kom.
  Čekić 1 kom.
  Majzla 1 kom.
  Brener 1 kom.
  Plinska boca 1 kom.
  Čekrk
  Lanci
  Kuke
  Žica
  Sajla
  Verige
  Kotao
  i jedna žlica Vegete.

 3.    

  Krmokolj

  Glavno nacionalno pitanje u novembru i decembru. Zapravo krmokolj je baziran na priči o cvrčku i mravu, jer ko ne zakolje prase moraće da čvarke "posuđuje" od komšije.

  U SFRJ 29. novembar je bio neradni dan te su domaćini najviše svinja klali upravo na ovaj dan. Svjetska svinjska organizacija proglasila je ovaj dan danom sjećanja na genocide počinjene tokom krmokolja.

 4.    

  Krmokolj

  Genocid koji se svake godine, krajem novembra, ponavlja u svim srpskim zemljama a za kojeg niko još nije optužen pred haškim sudom.

 5.    

  Krmokolj

  Zimska radost, krvave namjere.