Prijava
   

Krst

Danas, nepromašiv sveti znak svih Hrišćana. Smatra se svetim jer je Isus Hristos razapet na njemu, ali je i po nekim krugovima kontraverzan, sa tim što nismo sigurni da li bi Isus odobravao da svi nosimo i klanjamo se spravi na kojoj je on umro u najgorim mukama.

Pitanje se ponekad postavlja, da je Isus umro na električnoj stolici, da li bi svi nosili električnu stoliciu oko vrata, i da li bi ona krasila sve crkve.

Sa druge strane, krst nas sve podseća zbog koga i čega je Isus umro.

Komentari

Ja mislim da Bog ne odobrava da ljubimo i klanjamo se toj spravi za mucenje i ubijanje kod starih Rimljana kod ranih Hriscana tako nesto je bilo nezamislivo Pre bi krst mogao biti simbol satanista nego hriscana +

Nisi u pravu... Nije samo krst svetinja... Tu je i koplje kojim je Isus proboden, klinci iz ruku i nogu, platno kojim je prekriven... Svašta ima tu, krst je u upotrebi, koju i danas vidimo, od kad je Konstantin pod znakom krsta pobedio u jednoj jako važnoj bitci... Trebaš razlikovati i vrste krsrova... grčki, rimski, ruski, etiopski, slovenski, indijski egipatski... Ma gomila... Krst je univerzalni simbol... I svuda ima isto, dobro značenje!

To je sve ok, razlikujem ja krstove, samo isticem sta je krst originalno bio, i pitam da li bi Isus odobrio.

Mi imamo krst vec dugo vremena, i ne kazem ja da treba da se menja niti bilo sta drugo, ali je dobro i setiti se takhvih stvari, a i razmisljati o njima.

Pa kažem ti, kako je krst ušao u upotrebu... Upravo kada je Konstantin video na nebu krst sa natposom 'ovim pobeđuj'!
Pre toga je u upotrebi bila riba... :)
Nema tu prevelike nauke... Sve je sa razlogom...
Sem ako Konstantin nije halucinirao (pa je posle džabe prešao u hrišćanstvo i zajebao ceo svet!)