Prijava
   

Kuće bez fasade

Zaštitni znak, brat-bratu cijelog Balkana. Svjedoče ili o lošem materijalnom stanju stanovništva, ili o alavosti za kvadratima, gdje se sve pare spiskaju na pravljenje što veće kuće, čak i kad za to nema potrebe, na uštrab tako tričavih stvari kao što je fasada, ili o prostom odsustvu osjećaja za estetiku. Najvjerovatnije o svemu ovome pomalo.

A biće da ima i nešto još - manjak regulative.

Uglavnom u koju god zemlju da sam putovao van Balkana kuće bez fasade su prava rijetkost.

Komentari

Bravo, o tome pricam goodinama, sta bre godinama, decenijama! Ovo je eksplicitni dokaz da su ljudi iz ovih krajeva nedoklepani. Napravis kucu od pun kurac kvadrata a nemas para da uradis izolaciju, omalterises i sredis fasadu. I onda si pred komsijama jos i ponosan na svoje remk delo a zimi nema sanse da sve to zagrejes pa se gospodski smrzavas do proleca.
Plus i omiljena.

Има ту и око пореза и других дажбина. Док је гола цигла или блок, води се као незавршено. Е сад, колико се тако уштеди, а колико се баци на друге ствари (грејање итд.), то је за неке, изгледа, много висока математика.

Fasada je precenjena. potrebna je mozda 5 6 meseci godisnje. Nepotreban luksuz.

Tek sad vidim definiciju, grijeh je da ovo ima samo 25 pluseva. Minus dali neki kompleksaši, koji su tu sako da lupaju minuse. Jova, svaka cast, ovo je trebalo da ide u odabrane.