Kućni prag

MOTIKA 2009-04-19 22:53:27 +0000

Svakog puta kada se kući vraćate, jednostavno preko njega morate preći. Odatle vas majka u školu prati i vodom za sreću put zaliva. Uglavnom preko njega prelazite srećni, jer ste napokon u svom malom raju(Tv, pivo, kada, fotelja, frižider, devojka/momak...). Ali može biti i portal pakla( svekrva, tašta, mama, tata, pas i kravata...). Verovatno jedno od najpouzdanijih lokacija za bacanje kletvi i postavljanje "crne magije" i sacekuši naravno, jer je gotovo sigurno da će te se ukoliko još danas tačno na tom mestu pojaviti.

4
18 : 5
  1. nikad nisam razmisljao zasto mladu prenose preko praga...

  2. ni ja se nisam pitao dok ne krenoh da pisem o pragu...

  3. U tradicionalnom poimanju prostor je segmentiran tj podeljen na svoj i tudji. Ono shto je svoje to je poznato, dobro i samim tim nosi pozitivan predznak. Ono shto je tudje to je loshe.Izmedju svog i tudjeg prostora je granichni prostor koji je najopasniji i u kome deluju demonske sile. Kuca je svoj prostor par exellance a prag je granichni prostor jer razdvaja SVOJU kucu od TUDJEG sveta. Da bi mlada bila bezbedna ona se mora preneti kroz opasni granichni prostor...Ima josh..

  4. hvala na pojashnjenju miss, nisam znao stvarno, zato i stavih znak pitanja kao i samo pitanje.
    sada kada je ta misterija resena,
    definicija modifikovana i tacka.
    :)

Najnovije definicije

Rekli o sajtu

Štek je dobro sakriveno mesto. Varijacija ima bezbroj: recimo štek-ocene su „isključivo dobre ocene koje se čuvaju za ‘ne daj Bože' situacije, odnosno period kada pljušte kečevi“, piše jedna vukajlijašica. Tako će iskusni školarac prećutati roditeljima da je dobio peticu, a to će im saopštiti tek kada dobije i nekog keca – da bi ublažio negativni efekat.

Deutsche Welle · 29. April 2011.