Kud si navro!

Kastrop 2024-10-17 06:54:28 +0000

Lokalizam (ili možda čak i arhaizam), u svakom slučaju idiom u značenju "Kud se guraš, mamlaze!". U užem smislu se najčešće upotrebljava radi upozorenja kad se ko koristi gurkom radi krčenja puta ili, recimo, parla 300 na sat; a u širem smislu - kako bi se pameti privela sumasišavši idiot, mladjahni nadobudni junoša ili kakav prpošni čičica, sve u vezi njihovih budućih poslovnih planova, putovanja, očekivanja i sl., najčešće nerealnih, nesuvislih i krajnje nedotupavih.

Stojković, dr Dragan: "Slušaj ovamo, važi za sve, dunsteri jedni! Ovako više ne ide! Juče nas Španci pregazili sa 3 gola k'o šinobus kokošku, prekjuče nas Danci sa 2 gola batalili k'o sajdžija budilnik, šta je sledeće? Šesn'es' nula od Andore?! To li 'oćete - to će na kraju i da vam bude!... 'Oće vi d' igrate fudbal, il' da se dalje drkate i dedačite po terenu?!... Te "atmosfera u timu nikad bolja", te " ostavili srce na terenu" - a oni nas standardno guze za sve pare!... E, zato ćemo sada sve iz početka. Gledaj ovamo! Ovo okruglo što držim u rukama je lopta!
- ?!
- Dakle, ponavljam: ovo je loptaaa!
- ?!!!
- Loptaaa! Loptaaaaaa!!!
- Lakše malo, kud si navro, ne možemo da pratimo!

0
10 : 2

Najnovije definicije

Rekli o sajtu

U busu se devojka svadja preko fona da se ne kaze Vukajlija nego Vujaklija za recnik... ocaj na njenom licu kad je shvatila da ne moze objasniti

Mokoš · 11. Maj 2011.