Prijava
   

Kupiti trešnje

Popularni fenomen u sveopštoj frtutmi privatizacije koja se odigrala u proteklih dvadesetak godina. Pored toga što je postalo moguće da titulu privatnika (može se čitati i kao gazde) stekne apsolutno bilo ko, odgovarajuća grupa istih postarala se i na Titovom grobu zaklela da će do kraja satirati kako radnu etiku, tako i radnike. Jedna od tehnika kojom se to postiže je i kupljenje trešanja što je sinonim za obavljanje privatnih gazdinih poslova, poput kopanja njive, pranja auta, posluživanja na ispraćaju gazdine ćerke jedinice, pravljenja kolača za svadbe/oproštajne/rođendane uže familije. Naravno, lista radinosti koje žgadija revnosna da se bori za koru hljeba izvršava u toku i izvan radnog vremena može da se proširi nadaleko i naširoko.

Kafana Tri bijela zeca podno Vlasotinca

- O mali!
- Recite gazda.
- Aj der trkom skokni na trešnju i podberi je malo, treba ženi pešes kila za likera i kompot.
- Da stavim znak na vrata da je zatvorena kafana?
- Đeno, nemoj se praviti duhovit. Burad te čekaju, i da znaš, to ti moram odbiti od plate, jer tehnički nisi za šankom bio, a jelte, za to te samo plaćamo.
- Ali gazda...
- Ništa ali! Vjeruj mi, ovo više boli mene nego tebe.

-----------------------------------------
Nacionalna akceleratorska labaratorija Fermilab

- Dakle, lejdis end džentlmen, ouvaj miting iz nau klouzd. Zakljoučili smou kako da priventujemo emišn of barions in u akcelerejtrs. Nau pliz džojn mi in d konfrens rum for sam bevridžiz end šišćevape, vajl Hesus end Mitar otpreme dis ileven tons ekcelerejtor u bejzment. Olso, Mitar, drž na dis prodžektor end bring it to maj ofis.
- Mrš pizda ti materina, nisam ja ovdje došao da ti kupim trešnje, govedo teksaško. Ja dva doktorata imam iz eksperimentalne fizike, mamu ti jebem i ja da ti vucaram projektore. Aj kvit eshol! Odo d'čuvam ovce

Komentari

Znalački napisano, dobar izraz. +

Баш лепо написано, примери квалитетни, не знам зашто је слабо оцењено.

Pisao u jeku turnira, pa zato nisu ljudi mnogo obraćali pažnju