Prijava
   

Ljubi njega u skut i u ruku

Već par meseci ponosno nosiš na grudima orden tehnološkog viška, a otpremninu pojele struja, voda i alava žena. Deca su ti sitna i brojna, gladnija no pametnija, i ištu nove patike. Mećava ti zimus probila fasadu, pa joj je termoizolaciona moć jednaka kesi čipsa. Kola ni jutros neće da startuju na vazduh i dobru domaćinsku volju, nego sama pale migavac pred NIS-ovom pumpom. Eh, da ti je sad jedna diskretna dinarska infuzija, da se skrpiš dok te šura ne zaposli u mocartu, obećao je. Šta ćeš, nema ti druge, moraš da zajmiš, sedaj za fiksni, otvaraj imenik i udri redom.

Onog momenta kad se pojavi dobra duša voljna da novce uzajmi, kreće neodređeno duga plejada dupeuvlakačkih opaski, nerealnih veličanja i dizanja u nebesa, kako bi se uzajmljivač odobrovoljio i olabavio rok za vraćanje duga. Praktično ga ljubiš u dupe i celivaš mu skute. Ako prođe, prođe.
Nisi lud da čačkaš mečku.

Krsna slava u predgrađu Beograda. Zbor ljudi pod improvizovanom tendom sačinjenom od najfinije pančevačke cerade. Domaćin je komšiji dužan dvesta evra još od jesenas.

-Nego, komšo, da te nešto pitam, a nemoj mi zameriti, Spomenka me moja stisla. Kad si mislio ono dukata da mi...
-Slabo te čujem preko stola, komšija, nego priđi vamo da te upoznam s kumom. E kume, ovo ti je Mito Kljusina, moj prvi i najmiliji komšija, retka ljudina i prva lopata radne akcije Šamac-Sarajevo '78. Ono su njegova tri junaka, glej ih, bukov panj lome šakama. I reci ti meni šta mu više treba u životu pored njih takih.
-Ja, ja. Pravo zboriš.
_________________________________________________________________________
-Šta bi, crni Mitaga, uze li pare?
-Uze, al u kurcu. Reko mu da nam je mali okinuo godinu, on jok. Ljubi mene u skut i u ruku celu noć, ko da sam mu brata iz vode izbavio. Ajd sutra ću. Noćas izgleda ne pamti da me je ganjao puškom za kvadrat laminata.

Komentari

Obe dobre, ova jebe! +++

Svaka čast... Objasnio! +

Bolja mi ova jebi ga. +

Mrs u pratnju, vreme je :) +

Мајсторски, нема шта...! +++

Au kakav kvalitet od defke!!!
+++

ova dobra, dobra, ali ona me je nasmijala poštenooo!

Ljube u skute ko dinastiju Plantagenata!
Ovaj poslednji, Mitaga, jel to od Mitka?

Ovo beše bili dueli? +

Расплака ме!
+++