Prijava
   

Ljudi koji ne znaju da odrube glavu iz prvog puta

Oni su primer beznađa napaćene mlađe generacije i pre svega, lošeg školstva. Gradivo koje uče je preobimno i ne fokusira se na prave stvari. Kada smo upitali jednog od mladih polaznika da nam navede gde je najbolje zaseći glavu, oni su nam kao iz puške rekli da je solidan stepen instant ubijanja ako dobro zasečete između sedmog i osmog pršljena, međutim, kada smo ih upitali da nam to pokažu na modelu, nijedan od učenika nije znao. Takođe je velika većina njih znala za značenje termina ''sub rosa'', a i alrmantna većina učenika je zaista pismena (što je veoma zabrinjavajuće jer vodi do formiranja slobodnog mišljenja). Da se zaključiti da učenici sve češće palamude po školama, potpuno nespremni za život i svoj budući poziv.
''Knjige su izuzetno loše'', navodi mladi, PISMENI (potajno ćemo ga markirati za pogubljenje) Džejmi, ''nemaju mnogo slika, sve se svodi na suvoparan tekst''. ''Moj otac je'', nastavlja on, ''kao lekar za kugu imao mnogo iskustva sa ljudskim telima, i trudi se da mi pokaže kritične tačke, pošto u školi zaista dobijamo malo obrazovanja'', žali se mladić. ''Čak drži i privatne časove mojoj drugarici Justiciji (u koju nisam nimalo zaljubljen), pošto ni ona kao veštica nema dovoljno prakse iz anatomije. Ponekad i pet puta nedeljno.'' Nažalost, ovo nisu jedini problemi sa kojima se mladi šegrti susreću. Mnogi od učenika su tu ubačeni preko veze, a ne zbog svog talenta. Ambiciozni roditelji žele da deca po svaku cenu pođu njihovim stopama, ne mareći za njihove želje i snove. ''Ja sam želeo da umesto rada kao kmet koji odrubljuje glave, samo budem obični kmet poljoprivrednik'', žali nam se jedan učenik, koji želi da ostane anoniman, ''ali moj otac se nikako sa tim ne slaže''. ''Ti ćeš da mi biraš na koji način ćeš biti potlačen'', govori on.
Tu je i problem privatne prakse. Naime, mnogi feudalci koji treba da budu pogubljeni, plaćaju basnaslovne sume novca kako bi obezbedili iskusnog dželata koji će ih ubiti iz prvog puta. To ne ostavlja mnogo prostora za rad mladima, kojima, na žalsot, u ovo vreme poltronstva i zapošljavanja preko veriga, ostaje samo da vežbaju na tikvama i da se nadaju boljoj budućnosti.

Komentari

ne zaslužuju da na ramenima nose svoju!

definitivno jedan od gorućih društvenih problema
koi si ti genije Džesmo ;)

Imam kolegu iz više odrubljivačke, ja sam na veštičijem zanatu. Nisam imala nijedan čas plesa pod punim mesecom, ni jedan jedini. Država duradi nešto!

ma jok, lično iskustvo, lukac, brej :)

šta je tebi palo na pamet lebatipoljubim
+ ♥

nemam leba, možeš stopala mesto leba :)

za tebe ako treba i ONO :*

Iju koliko si izula iz đonova sa ovom defkom +++

Au, al' je tebi dobro. Iskezio sam se i lupio plus već kod naslova.

U pet najboljih, definitivno.

Генијално и оригинално! Има доста добрих дефки, али ова је ван сваке конкуренције.

"Valentin Dojser, jedan od Šmitovih naslednika, izgubio je 1641. godine posao 'zbog nestručnosti', jer je imao nesreću da promaši sirotu ženu koja je trebalo da bude pogubljena, pa je dva puta pala sa stolice. (On je imao nesreću?)"

Ma ja tebe obožavam. Mwah!

Dao sam plus na naslov, dalje nisam ni cito!

Fala ljudi, i ja tebe obožavam, Lu.

Na dalje citanje dadoh *

Колико је ово добро. Гласао би за ово сигурно да је ушло у ужи избор.

I šta ćemo sa privatnim školama za izvršioce blad igla? Totalno nestručan kadar izlazi odatle. Roditelji im platili na rate da završe škole a oni sad ne umeju ni rebra da slome kako treba.

Fala, kolega. Ma, to sve studentska bagra, ode na dvoboj ili da gleda vešanje na trgu, mesto da uči...

Gledaju dvoboj avernima? Da nema taj tvoj Džejmi drugara Severijana? :)

Svejedno, dobro je.

Ko je difan? Ja ili defka? xexe