Prijava
   

Ma prebicu ga i resicu sve

Da li je nasilje uopste resenje za probleme. Ili se nasiljem samo stvaraju jos gori problemi. Posto je danasnja omladina toliko osvetoljubiva da ce se oko ednog problema potuci po nekoliko puta. Posto ce prvo jedan dobiti batine. A potom ce skupiti drustvo da bi se osvetio. Pa ce drugi da skupi drustvo da bi se i on osvetio. I tako se sve vrti u krug i nikad kraja.

- Brate cuo sam da ti onaj muva curu.
- Ma prebicu ga i nece mu vise pasti na pamet da joj pridje.
--------------------------------------------------------------
- Kako ces da ga nateras da ti vrati kintu.
- Ma prebicu ga i morace da mi vrati.
--------------------------------------------------------------
...

Komentari

To se zove krvna osveta...plemenski obicaj. :D

Krvna osveta je plemski obicaj kod crnogoraca a ima ga i kod nas. i to se obicno radi kada se prolije krv nekoga od tvojih i onda se svetis. krv za krv. moras i ti da pustis njemu krv zato sto je on pustio nekom tvom. ili smrt za smrt. ali opet gde to vodi. nikuda. jeste to obicaj ali je malo preteran i po meni ne potreban obicaj. cak sta vise taj obicaj bi po mom nekom misljenju trebalo sto vise smanjiti ili cak ukloniti. ali ima ljudi koji ostuju taj obicaj a ja ne mogu da im sudim jer svako ima neka svoja uverenja i neka svoja misljenja. svako je pojedinac za sebe i svako razmislja na drugi nacin tako da ja ne mogu da mu sudim. ali ja sam samo postavio definiciju zato sto po pracenju danasnjih desavanja i prica mladih postali su mnogo nasilni i osvetoljubivi. prave tuce i svadje cak i zbog razlike u religiji ili nekom kulturnom pravcu. na primer zbog muzike. zato sto neko slusa metal pa ga smatraju satanistom i napadaju kako bi se on osetio ponizenim i kako bi se oni dokazali da su bolji. ili zato sto slusa rep. ili folk. sve jedno. ima mnogo nasilja sa svih strana. to mora nekako da se suzbije.

Pa sad,nisat ti nisam dao.
Da li je nasilje uopste resenje za probleme. Ili se nasiljem samo stvaraju jos gori problemi.
Pa moram reci da jeste,jer neke stvai zaista zahtevaju nasilje.U primeru neki lik mu smara devojku,sto ovom daje za pravo da ga isprebija,milsim sta drugo da uradi.Sto se tice osvete,kukavicki je voditi vise njih na jedbog ako je taj tebi pruzio postenu borbu i ako ju je zasluzio(nije uradio nista zlo).

Насиље је нешто природно што се никада неће сасвим сузбити у људима, али се увек може преоријентисати на неку другу сферу. +