Prijava
   

Mačka

Izgovara se "maaaačka", a to je stara igra koju su naši očevi, djedovi, pradjedovi itd. igrali dok su bili klinci. Igra se na slijedeći način:

Prvo se bakva zabode u zemlju, a na nju se postavi ćuše (nešto slično hokejaškom paku, samo što se izrađuje od drveta). Zatim onaj koji ima drvenu paliju očali to ćuše tako da šundra ne može da ga uhvati. Šundra je inače protivnički tim koji ima zadatak da uhvati ćuše ili da ga pronađe ako slučajno udarač udari ćuše toliko jako da se ono izgubi. Sve dok se ćuše ne pronađe, igra se ne nastavlja.
Onaj koji uhvati ćuše, on postaje udarač i igra se zatim igra na način kako je opisano.

Inače, mačka je igra koja, nažalost, polako izumire. Još uvijek je prisutna u planinskim krajevima, gdje klinci još nisu začarani medijem zvanim internet.

Komentari

podsjeća me na ovu igru, mislim ovo objašnjenje :D

http://www.youtube.com/watch?v=2I7KhjVAKnQ

samo što je ovo stvarna igra :D

Ne znam jesi li hteo da izazoves kvazi patriotizam pa dobijes pluseve sa zadnjim pasusom ili da kazes da je net los. Pa sinko moj, da ga nemas, kurac bi napisao ovu nazovi definiciju jer je ovo samo copy/paste sa nekog sajta ili odakle vec.
A i probali smo da je igramo kao klinci, igra je sranje. -

Beleg, prvo, i sam znaš da su djeca danas previše na netu, tako da ti ovaj koment nije bio potreban. Drugo, ovo ti je iz moje glave, tako da možeš zaboraviti na taj copy/paste. Treće, ja sam definisao tu igru, a ako je tebi igra sranje, ne moraš da lupaš minuse bezveze, ocjenjuje se definicija, a ne igra. Peace!

Pa definicija mi je sranje. Ja ne znam sta je ovde definicija? Jeste, opisao si igru ali brate, ako ja opisem pravilo igranja, recimo rizika, je li i to definicija?

Definicijom se zove sve ono čime nešto pojasniš. Ja sam pojasnio šta je mačka. Znači, jeste definicija.

http://www.geof.unizg.hr/~jbeban/M1/11.pdf

Jebote, pa u ovom primjeru što sam ti poslao opisuje se lokalni minimum i maksimum. Zašto to niko nije definisao na vukajliji? Hoćeš ti, molim te? Mene optužuju da radim copy/paste, ne želim da me banuju.

Necu da se raspravljam. Pobedio si cim si mi poslao te formule, picke materine. Udario se me u Ahilovu petu bez milosti.

Hehe, ma nema problema, samo opušteno. ;)
Ovo je više diskusija, nema hejta nikakvog.
Peace!