Prijava · Registracija
80 : 6
16 em plus     16 em minus
81 : 6
80 : 7

Macola

Modifikovana čvrga jačeg inteziteta. Popularna 80-ih i 90-ih godina, po osnovnim i srednjim školama. Sledila je obično (kao neka vrsta obreda) nakon šišanja dotične žrtve, mada i kao sredstvo iživljavanja nad štreberima. Veoma popularna u muškim školama (mašinska,elektro-tehnička). Tehnika ispaljivanja macole se svodi na sledeće:
1. Na glavu žrtve se postavi cela šaka desne ruke.
2. Levom rukom se srednji prst desne ruke nateže unazad do bola.
3. Desna noga napred, leva pozadi (radi boljeg oslonca)
4. Ispaljivanje srednjeg prsta.
Macola je odrađena dobro ako se u očima žrtve pojave suze.

Školsko dvorište 07.45 ujutru. Omanje grupice komentarišu sinoćnju utakmicu. Marko se pojavljuje na ulazu u dvorište SVEŽE OŠIŠAN na PEČURKU. U dvorištu muk. Zaboravlja se utakmica, svi prilaze Marku.
OOOOOOOooooo, pa ko se to šišaoooooo????
Ajde skini tu kapu i dođi čiči!!!
Sledi redaljka....
>još jedan školski "obred" je u to vreme bio aktuelan, kada neko dođe sa novim patikama, bivao je izgažen po istim, pod izgovorom "valja da se obeleže"<

Komentari

Thumb akira
16 em cross

loshmilosh

Vrlo precizna definicija. "Desna noga napred, leva pozadi" lol

Thumb 12800000
16 em cross

Jericho

Ja sam bas hteo da protestujem zbog tog dela - naime, Corleone je izgleda levak, posto desnjaci lupaju macolu levom rukom, a desnom se zateze okidac - samim tim je iskorak levom nogom, a desna noga je pozadi.

A zanimljiv je jos 1 element ovog fenomena - zrtva obicno pokusa da se spasi unapred pripremljenom, a potpuno beskorisnom replikom "prijavljujem podsis"