Prijava
 1.    

  Macola

  Modifikovana čvrga jačeg inteziteta. Popularna 80-ih i 90-ih godina, po osnovnim i srednjim školama. Sledila je obično (kao neka vrsta obreda) nakon šišanja dotične žrtve, mada i kao sredstvo iživljavanja nad štreberima. Veoma popularna u muškim školama (mašinska,elektro-tehnička). Tehnika ispaljivanja macole se svodi na sledeće:
  1. Na glavu žrtve se postavi cela šaka desne ruke.
  2. Levom rukom se srednji prst desne ruke nateže unazad do bola.
  3. Desna noga napred, leva pozadi (radi boljeg oslonca)
  4. Ispaljivanje srednjeg prsta.
  Macola je odrađena dobro ako se u očima žrtve pojave suze.

  Školsko dvorište 07.45 ujutru. Omanje grupice komentarišu sinoćnju utakmicu. Marko se pojavljuje na ulazu u dvorište SVEŽE OŠIŠAN na PEČURKU. U dvorištu muk. Zaboravlja se utakmica, svi prilaze Marku.
  OOOOOOOooooo, pa ko se to šišaoooooo????
  Ajde skini tu kapu i dođi čiči!!!
  Sledi redaljka....
  >još jedan školski "obred" je u to vreme bio aktuelan, kada neko dođe sa novim patikama, bivao je izgažen po istim, pod izgovorom "valja da se obeleže"<

 2.    

  Macola

  Alatka neprocenjive vrednost.

  Petar: Brate, jesi li ti video onoga Milana Stankovića i one nove zvezde Granda? Kako bi ih tukao..
  Inav: Ma ćuti... Nije macola skupa koliko god da košta!

  Vozač: Provali debila, skreće, a ne daje migavac! Umalo ga ne udarih! Kome sve danas daju dozvolu! Jooooooooooooj, nije macola skupa koliko god da košta!!!

 3.    

  Macola

  PENKALO, po gradjevinarskom ili crnotravskom žargonu!

 4.    

  Macola

  Razlog zbog kojeg ti šišanje uvek padne teško.

 5.    

  macola

  Inace veliki cekic za tucanje kamenja , koristi ce i kao izraz za velik penis (kurac , kitu , toljagu , buzdovan ).

 6.    

  macola

  legendarna uloga Bate Živojinovića iz Boljeg Života.
  Macola,lik kao pisan za Batu

 7.    

  Macola

  Ako je dobra Toru Gromovniku, kupila je i naše simpatije! Čak i u vanratnoj upotrebi, znalo se od veka: da čerupaju kokoš mogu i žene, da kolje vepra može svaki, al’ da vitla macolom sme samo jedan u selu. Ovo hladno oružje dospeva na drugo mesto naše liste jer pri pravilnoj upotrebi zaista ostavlja MUP sa DNK analizom kao jedinim preostalim sredstvom identifikacije leša, a svi znamo da to u Srbiji ne postoji.

  Objedinjena ispitivanja baze u donjoj Jagoštici beleže kod muškaraca koji u svom selu macolom zavode red pri upotrebi takav nalet androgena, da se veruje da bi laborantkinje, tokom ogleda udaljene 20m, zatrudnele da nije bilo zaštitnih odela od azbesta.

 8.    

  Macola

  Radim vam ja juče macolom,diskutujem sa kolegom o Velikom bratu, dahćem, udaram, znojim se i gunđam, onako,od muke:" Od sutra da me zovete Neša Macola", a moj drug i sapatnik uzvraća :" Šta ćeš druže, neko Maca, a neko Macola.