Prijava
   

Majstor Neki

Najbitnija stvar svakom domaćinstvu, odmah posle bojlera i šporeta.

Mića. Mile. Žika. Rajko. Majstor Gane. Opravlja sve, od radija do radijatora, od telefona do televizora. Razume se u sve što radi na struju, vatru i vodu, može da popravi sve što može da crkne. Zna napamet celu unutrašnjost televizora EI Niš. Može na slepo da popravi sve što su Iskra i Gorenje ikada proizveli.

Dolazi po potrebi. Ima fiksni na koji se uvek javlja njegova žena, i mobilni koji mu je sin uvalio nakon što je kupio novi, ali ga majstor ne koristi. "Govno zapadnjačko, ko ga napravi." Fin je, svi klinci iz kraja ga znaju, jer redovno pumpaju lopte i popravljaju bicikle kod njega. Dvorište mu je prepuno bakarne žice, delova od automobila i motora, pokvarenih veš-mašina, televizora i šporeta. "Zatrebaće." Od stvari u njegovom dvorištu može da se sklopi solidan vozni park i opreme dva veća stana.

Pije k'o majstor. Dok ti popravi televizor popije kilo rakije i tri piva, i ponaša se isto i dalje, jer je ionako bio pijan kad je došao. Naravno, to ga nije sprečilo da ti bez greške popravi kvar. Cena? "Će se dogovorimo..."

- Crko bojler, opet!
- Zovi Majstor Miću, šta čekaš.
-------------------------------------------
- Mićo, ti li si?
- Ovde Rajka, saću zovnem Miću (Mićoooooooo!)
- Ko je?
- Mićo, komšo, Pera ovde, aj dolazi, crko bojler.
- Stižem za pet'naes' minuta, sam' da jedem.
- Kol'ko pare da spremimo?
- Ma će se dogovorimo, sam' da ga popravimo prvo. Stavi ti kafu i spremi rakiju.