Prijava
 1.    

  Makedonci

  Narod koji je školski primer kako loše okruženje može da dovede do krize identiteta...

  Bugari ih smatraju Bugarima, Srbi Srbima, a Albanci strpljivo rade na tome da jednoga dana budu Albanci. Jedino Grke zabole šta su, samo im ne daju da se nazivaju Makedoncima.

  Zbog toga se u njima razvila potreba da svima dokažu da su oni, ni manje ni više, nego direktni potomci Aleksandra Makedonskog. Kako bi to postigli, u svojoj prestonici su, u toku zadnjih deset godina, podigli monumentalnih antičkih spomenika skoro onoliko koliko ih je za života podigao sam Aleksandar. Pri tom imaju budžet koji je, čak i u poređenju sa našim, smešan. A na kraju svega, da ironija bude veća - ako je verovati nekim istoričarima - mladi Aleksandar je voleo svoje vojnike više nego što je uobičajeno, ako me razumete... tako da je vrlo moguće da on direktnih potomaka i nije imao.

 2.    

  Makedonci

  Stanovnici ili državljani BJRM. Iz samog naziva Bivša Jugoslovenska Republika Makedonija proističe da je bivša. No to im nije smetalo da trpaju nos gde mu nije mesto i da priznaju nezavisno Kosovo. Šta li će tek kod njih biti. A imaju Šiptara iha....

 3.    

  makedonci

  Makedonci su srbi s velika govornata manata.